Újra ringbe száll a Momentum korábbi Vas megyei képviselőjelöltje

Kőszegen, Sárváron és még egy sor vasi településen lesz időközi önkormányzati választás a közeljövőben.

Bányai-Németh Gábor az ellenzéki előválasztáson indult a Momentum jelöltjeként Vas megye 2-es választókerületében tavaly ősszel.

Részt vett a Nyugat előválasztási jelölteknek tartott vitájában, Élőben a Nyugat előválasztási vitája a vasi 2-es választókerület (Sárvár, Kőszeg, Celldömölk) jelöltjeivel 2021. September 16. 18:03 de aztán alulmaradt Hencz Kornéllal szemben, így nem ő lett az ellenzék közös jelöltje az április 3-i országgyűlési választáson.

Most viszont ismét képviselőjelölt lett Kőszegen. A városban június 26-án időközi választás lesz, ahol a 2. választókerület képviselőjét választják meg, a korábbi képviselő ugyanis lemondott mandátumáról.

Bányai-Németh az ellenzék közös jelöltje lesz, kedden Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, országgyűlési képviselő segített neki ajánlásokat gyűjteni, amiről a Facebookon is beszámoltak.

Hajnal Miklós és Bányai-Németh Gábor
Forrás: Facebook/Hajnal Miklós

Kőszegen a Fidesz Csiki Istvánt indítja, a Mi Hazánk is regisztráltatta magát jelölőszervezetként, a választás oldalán még nem szerepel a jelöltjük neve.

Sárváron is választanak

Sárváron is időközi önkormányzati választásokra készülnek. Ott az 5-ös választókerületben a korábbi képviselő halála miatt választanak új képviselőt, szintén június 26-án. Már írtunk róla, Olyan jól sikerült az ellenzéki előválasztás, hogy Sárváron megismétlik April 27. 11:25 hogy az ellenzéki szervezetek előválasztást tartanak, hogy megtalálják a közös jelöltjüket.

Az ajánlásgyűjtési időszak már elkezdődött és május 23-ig tart. Eddig Németh Róbertet (Fidesz) és Farkas Jánost (független) vették nyilvántartásba.

Vas megye további négy településén lesznek időközi választások

Június 26-án Telekesen, Porpácon, Bozsokon és Kemeneskápolnán is új polgármestert választanak. Bozsokon haláleset, Porpácon lemondás miatt. Kemeneskápolnán viszont érdekes helyzet állt elő, szavazategyenlőség miatt kellett új választást kiírni.

Július 17-én aztán Kondorfán tartanak időközi választást, ahol új polgármestert és új képviselő-testületet is választanak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet