Igazat adott a bíróság az ágfalvi önkormányzatot perelő vállalkozónak

A megépített új konyhában nem voltak meg a főzés feltételei.

Közel egymillió forint és kamatai kifizetésére ítélte a Soproni Járásbíróság az ágfalvi önkormányzatot, miután a település közétkeztetését végző vállalkozó, Simon László perre ment. Simon László az összegszerű követelést tekintve 41 százalékban minősül pernyertesnek - hangsúlyozza az önkormányzat. Ez azonban nem változtat a tényen: az ítélet szerint jogszerűtlenül jártak el a vállalkozóval szemben.

Az ágfalvi önkormányzat nem fellebbezte meg az ítéletet.
Enyugat.hu

A történet középpontjában egy új konyha áll - írta meg az Új Szó Nálunk. Az iskola építése mellett új konyha is létesült a településen, de a kivitelezés csúszott, a régiből az újba költözés nem a nyári, hanem az őszi szünetben vált időszerűvé. Simon Lászlónak át kellett költöztetni a konyhát az új épületbe, de ott kiderült, még be sincs kötve a gáz.

A vállalkozó ezért egy soproni étteremben, saját vállalkozásában főzte meg minden reggel az ágfalvi adagokat, és felvett egy alkalmazottat, aki kiszállította az intézményekbe. Mindennek a költségeit kérte az ágfalvi önkormányzattól.

"A bíróság egyértelműen kimondta, hogy az ágfalvi önkormányzat jogszerűtlenül járt el, még ha nem is ítélték meg az igényelt teljes összeget. De egy fillért sem kapott volna, ha nincs jogalapja a kérelemnek" – mondja dr. Szováti Szabolcs, Simon László ügyvédje.

Pék Zsuzsanna polgármester szerint viszont nem ők tévedtek, hanem a vállalkozó siette el a költözést: "A műszaki átadás után kapott kulcsot az új épülethez, hogy a már megvett eszközeit be tudja pakolni. Látnia kellett, hogy csak egy gázcsonk van. A régi konyhában még főzhetett volna akkor is, ha az új eszközeit bepakolja az újba."

Az ágfalvi képviselő-testület egyébként vitatja a bírósági döntés jogalapját, de nem fellebbezett. A polgármester azt mondja azért nem, mert annak csak a szolgáltatás látná a kárát - és a gyerekek.

"Engem nem a pénz motivált ebben a perben, csakis az igazságérzetem vezérelt. Azt akartam, hogy mindenki számára nyilvánvalóan derüljön ki, mi is történt valójában. Nem is tartom meg ezt az összeget, élelmiszercsomagokra költöm, amiket az ágfalviak kapnak majd meg. És van még egy ígéretem: a helyi kézilabdasportot is támogatni fogom belőle" – zárta le a történetet Simon László.

(A teljes cikk itt olvasható.)

A cikk laptársunknál, az Enyugaton jelent meg.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló