„Így legalább a másik oldalnak is rossz lett” - Winkler Róbert az Index-ügyről

A szombathelyi kötődésekkel bíró ismert újságíró ezt a témát sem a kötelező sablonokon át nézi.

Alig két héttel ezelőtt történt az Index-balhé, felmondásokkal Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi 2020. July 24. 13:13 és tüntetéssel Több ezren sétáltak fel a várba a fideszes sajtóterror ellen (helyszíni riport) 2020. July 24. 23:50 , üzengetésekkel és a szokásos kormányzati dezinformációs írásokkal, és lám, máris elcsendesülni látszanak a hullámok.

A háttérben persze őrölnek a malmok, a felmondott újságírók finoman jelezték „Lesz másik” – írják a távozó indexesek 2020. August 03. 09:03 , hogy dolgoznak valamin, miközben a tulajdonosok is minden bizonnyal igyekeznek menteni a menthetőt: valahogy felszínen tartani a lapot.

Gyanítjuk, hogy nemsokára bejelentések lesznek.

Amíg nincs ilyen, nézze meg Winkler Róbert 15 perces videóját arról, szerinte mi is hogyan történt.

Winkler Róbert
YouTube.com

A szombathelyi kötődésekkel rendelkező újságíró összefoglalója nemcsak azért üdítő, mert mesélősen, közvetlenül, görcsöktől mentesen mondja el a saját verzióját, de azért is, mert nem a megszokott sablonokat és nézőpontokat használja.

Winkler – mint az Indexhez tartozó Totalcar vezető szerkesztője – meglehetősen közelről láthatta, láthatja, mi is történik az Indexnél, de ennek ellenére – vagy éppen ezért – képes felülemelkedni az eseményeken, hogy meglehetősen kesernyés objektivitással vázoljon fel egy nagyon is könnyen elképzelhető forgatókönyvet, amelyben ugyan nem jól és rosszak csatáznak, de amelyben még sincs fikarcnyi esélye a jószándéknak, merthogy a szálakat más logika szerint mozgatják a hatalom emberei.

Sőt, tesszük hozzá, maga a Hatalom Embere.

Ajánljuk mindenkinek megtekintésre, akit érdekel az ügy, és akinek van 15 perce a hétvégén.

A videó további érdekességéhez már nekünk is van némi köztünk.

Winkler Róbert a múlt év végén részt vett a Nyugat.hu szombathelyi eseményén, ahol 20. születésnapunkat ünnepeltük.

Székely Klára politológus, Munk Veronika és Winkler Róber újságírók a Nyugat.hu decemberi születésnapi rendezvényén
Mészáros D. Zsolt

A program része volt egy fórum Videó: nézze meg, miről volt szó a Nyugat.hu születésnapi kerekasztal beszélgetésén! 2019. December 12. 17:45 , ahol Winklerek kívül többek között ott Munk Veronika, az Index.hu főszerkesztő-helyettese is. A téma történetesen a magyar sajtó helyzete volt. Munk volt az, aki két héttel ezelőtt bejelentette az újságírók felmondását.

Winkler Róbertnek egyébként volt egy külön beszélgetése is Roznár Gyöngyivel, a Nyugat.hu főszerkesztőjével is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Video