Videó: Eljött a nap, úgy tűnik, az Indexnek annyi

54-en mondtak fel a lapnál.

Péntek délben az Index több tucat dolgozója indult el a Bodolai László irodájába a felmondási papírjával - írja a 444.hu, ők videót is készítettek erről.

Kora délután a szerkesztőség közleményt adott ki arról, hogy az Index szerkesztőségének három vezetője, Tóth-Szenesi Attila vezető szerkesztő, illetve Munk Veronika és Haász János főszerkesztő-helyettesek pénteken kezdeményezte munkaviszonya megszüntetését.

Leszögezték, hogy az Index független működésének feltétele:

 • se az Indexen megjelenő tartalomba,
 • se a szerkesztőség összetételébe, szerkezetébe ne történjen külső beavatkozás. Dull Szabolcs kirúgásával ez utóbbi feltétel sérült.
 • Összesen 54-en mondtak fel a két nap alatt az Indexnél.

  Munk Veronika főszerkesztő-helyette így jelentette be a döntést:

  Az Indexnél csütörtökön már többen felmondtak Több újságíró és szerkesztő is felmondott az Indexnél 2020. July 23. 18:11 , köztük Dezső András, Szalai Bálint, Janecskó Kata újságírók, Miklósi Gábor volt főszerkesztő-helyettes és Zsuppán András, a kultúrarovat vezetője. Többen akartak tegnap felmondani még, de Bodolai László, a tulajdonos képviselője közben távozott a szerkesztőségből.

  Előzmények

  Egy hónapja írtuk Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 , hogy az Index szerkesztősége bejelentette, veszélyben érzik a lap függetlenségét, mert olyan átalakítási tervet közöltek a héten, amelynek nyomán a szerkesztőség egy részét külsős cégekbe szerveznék ki, ami a szerkesztőség értelmezésében alapjaiban változtatná meg a jelenlegi lapot.

  Bodolai László a tulajdonos képviseletében még aznap közölte, hogy a Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél.

  Gerényi egyébként a Fidesz alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak, ahol Ungár Péterrel együtt tulajdonos.

  Bodolai egyúttal megszüntette Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét 2020. June 22. 16:28 Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát, nem sokkal később lemondott Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója 2020. June 23. 17:19 Pusztay András, az Index Zrt. vezérigazgatója.

  Tegnap is távoztak páran
  Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

  Helyére Ződi Zsoltot nevezték ki, aki egy héttel később szintén lemondott Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója 2020. June 30. 13:40 . Az Index Zrt. azóta vezérigazgató nélkül működött, most pedig főszerkesztője nincs a lapnak, miután szerdán hirtelen menesztették Menesztették az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot 2020. July 22. 12:52 Dull Szabolcsot.

  Nem sokkal később egy videóból kiderült Lefizették volna az Index főszerkesztőjét, hogy hallgasson 2020. July 22. 17:11 , hogy lefizették volna a főszerkesztőt, csak hogy hallgasson, ezek után jött a Momentum tüntetési felhívása Tüntetést szervez a Momentum a szabad sajtóért 2020. July 22. 20:24 . Bodolai csütörtök reggel kijelentette Az Index tulajdonosa szerint nincs külső befolyás, és nem zsarolta a kirúgott főszerkesztőt 2020. July 23. 09:21 , nincs külső befolyás a lapnál. A szerkesztőség tagjai azt kérték, hogy helyezzék vissza Dull Szabolcsot a főszerkesztői székbe, de Bodali erre nem volt hajlandó, ezután indult el a felmondási hullám.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet