Így néz most ki a Reszkessetek betörők háza, ami a valóságban is ott van, ahol a filmben

Mostani lakója rejtőzködő életet él, de az épületről sok mindent lehet tudni. Az árát is.

Az Igazából szerelem vígjátékot leszámítva nincs karácsonyibb film, mint a Reszkessek betörők. Bizonyára idén is milliónyi család képernyőjén tűnik fel Kevin. Az őt alakító Macaulay Culkin még az ünnepek előtt kapott csillagot Nem lehet megunni? Harminckét éve nézzük Kevint karácsonykor 2023. December 05. 13:31 a hollywoodi hírességek sétányán, az eseményen filmbeli anyukája, Catherine O'Hara színésznő mondott beszédet.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

Magyarországon a trilógiát idén a TV2 tűzte műsorra karácsonykor, minden ünnepnapra jut egy-egy rész.

A történetet már kívülről tudjuk, ahogy a színészek későbbi sorsát is, épp ideje, hogy megismerjük a legendás házat is.

Az épület pontosan ott van, ahol a film játszódik: Chicago egyik külvárosában. Aki beüti a címet (671 Lincoln Ave, Winnetka, Illinois) a Google-ba, meg is találja a helyszínt. A Street View kamerás autója nem ment ugyan be ebbe a kis utcába (csak a szomszédosba), de számos felhasználói fotó készült az épületről.

Az 500 négyzetméteres, 10 hálószobás, 6 fürdőszobás ház valamikor az 1920-as években épült, az ingatlanszakértők szerint 2,3 millió dollár (kb. 800 millió forint) körül van a piaci értéke.

A ház néhány évvel ezelőtt egyetlen éjszakára nyílt meg a látogatók előtt, akkor a házigazda nem más, mint Buzz, Kevin bátyja volt.

Azt is lehet tudni, hogy az ingatlan utoljára 2012-ben cserélt gazdát 1 millió 585 ezer dollárért, de az új tulajdonos nem fedte fel kilétét a nyilvánosság előtt.

A film népszerűségét mutatja, hogy bár nem látogatható, ma is tömegek keresik fel a látványosságot, amely a forgatás közben lakott volt. A lakók a második emeleten húzták meg magukat, amíg a filmesek dolgoztak.

Azt már kevesebben tudják, hogy a belső jeleneteket nem itt forgatták - a helyiségek kicsik voltak a stábnak -, hanem egy közeli középiskolában, amely akkor üresen állt. Annak tágas a tornateremben építették fel díszleteket.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?