Így rendezik a béreket a Schaeffler debreceni gyárában

Három lépcsős emelés lesz.

Hosszú távú bérfejlesztési stratégiában állapodott meg a Schaeffler debreceni telephelye, az FAG Magyarország Ipari Kft. és a Debreceni Csapágygyártók Szakszervezete, a bérfejlesztés 2022-től 2023 tavaszáig három lépcsőben történik meg - közölte a vállalkozás az MTI-vel.

A közleményben Szabó Péter, az FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezetője azt mondta,

a következő két évben 30 százalékos volumen-növekedéssel számolnak,

és egy ilyen, hosszú távú bérmegállapodás biztos és megnyugtató megoldás mindkét fél részére, ami szilárd alapot biztosít a 22 éve működő vállalat jövőbeni terveihez.

A szakszervezet és a munkáltató 2023. áprilisáig három lépcsőben határozta meg a bértömeg növelését , amely kiterjed az órabéres és havibéres munkavállalókra egyaránt.

A kollektív típusú differenciált bérfejlesztés 2022. január 1-jén lépett hatályba, a második alapbérnövekménnyel 2022. július 1-től számolhatnak a vállalat munkatársai, a harmadik lépcső során a vállalat 2023. április 1-től biztosít további alapbérnövekedést - ismertette a részleteket a cégvezető.

Kovács László szakszervezeti elnök szerint "kiemelkedő eredményt sikerült elérni, hiszen egy olyan egyedülálló megállapodás született, amely másfél évre előre átláthatóvá teszi és biztosítja kollégáink számára a jelentős bérfejlesztést".

Ami még a fizetések mellett van

Gazdag András, a Schaeffler magyarországi HR vezetője a közleményben kiemelte: a jelenlegi bérfejlesztés mellett a cég további bónuszt kínál munkavállalóinak, amely a vállalatnál eltöltött évek függvényében növekszik.

Emellett fontos jóléti elem a vállalat által finanszírozott privát egészségügyi szolgáltatás, amely széleskörű járóbeteg-ellátást tesz elérhetővé a munkavállalóknak: szűrővizsgálatok, egészséges életmóddal kapcsolatos információk és a gyors diagnosztikával kapcsolatos további lehetőségek is részét képezik a szociális csomagnak - fűzte hozzá.

A Schaefflernek Szombathelyen is van gyára: a Schaeffler Savaria Kft. Vas megye legtöbb alkalmazottat foglalkoztató vállalkozása.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság