Így tüntessen békésen – a rendőrség megtanítja

Szórólapokkal hívják fel a figyelmet a szabályok betartására.

Csütörtökön 15 városban szerveznek tüntetést a státusztörvény ellen. Sopron, Pécs, Debrecen és Miskolc mellett a fővárosban is demonstrálnak majd. Az ORFK most egy mintát küldött arról a szórólapról, amit osztogatni terveznek - vette észre a 24.hu.

A szórólapon felhívják a figyelmet arra, hogy a tüntetők ne tartsanak maguknál fegyvert, vagy egyéb veszélyes eszközt, ugyanis az egyenruhások átvizsgálhatják a csomagokat, ruházatot. Kérik, hogy ne megfélemlítő ruhában jelenjenek meg a demonstrálók, és ne takarják el az arcukat, ugyanis az is bűncselekménynek minősül.

Továbbá figyelmeztetnek, hogy a rendőri felszólításnak mindig tegyenek eleget és kövessék a szervezők utasításait, ugyanis a rendbontókkal szemben kényszerítő eszközöket is használhatnak, indokolt esetben pedig fel is oszlathatják a a tüntetést.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek