Nemcsak a lakosság, de az E.ON is várja vissza a gólyákat

A cég négy és fél ezer fészektartót épített az oszlopokra.

Idén tavasszal is a madarak védelmére kihelyezett fészektartókkal várja a gólyákat az E.ON Hungária Csoport. Korábban összesen 4399 védőeszközt telepítettek, idén márciusra újabb 48 került fel az oszlopokra az energiacég szolgáltatási területein – írja közleményében az E.ON.

Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
E.ON

A már meglévő fészektartókat ellenőrizték, ha kellett cserélték a szakemberek, hogy a visszatérő madarak biztonsággal használhassák azokat és az áramellátás zavartalanságát se veszélyeztessék.

A lakosságtól érkező és szakértői javaslatok alapján választották ki a szakemberek azt a 48 helyszínt, ahova az E.ON újabb fészektartókat helyezett el. A védőeszközöket a vállalat munkatársai rendszeresen karbantartják, és szükség szerint cserélik. A munkákat főként januárban és februárban végezték el, hogy a madarak visszaérkezésére minden készen álljon.

Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
E.ON

Az új fészektartókra fonott fészekalap is került, így azok még vonzóbbak jövendő lakóik számára. A beavatkozások során a régi gólyafészektartókat is ellenőrizték és javították.

A kikelt gólyafiókák védelmére a fészek környezetében lévő hálózati elemekre szükség szerint burkolatot tesznek az E.ON szakemberei, emellett kiülőket szerelnek fel, hogy távol tartsák a madarakat az oszlopok veszélyes részeitől.

Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
Gólyafészkeket építenek az E.ON munkatársai
E.ON

A meglévő gólyafészkek javításáról és az újak elhelyezéséről videót is készítettek az E.ON munkatársai.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tudtad-e?