Illegális bevándorlókat szállító autó ütközött rendőrautóval Szombathelyen

Ezért zárták le hétfőn délelőtt a 87-es utat.

„Hétfő kora délelőtt lezárták a rendőrök a Kőszeg felé vezető 87-es főutat Szombathely határában, a 89-es és 87-es főutak kereszteződésében. A rendőrök a buszokat és a kamionokat átengedik, a személyautókat azonban Gencsapáti felé terelik el” írtuk Lezárták a személyautók elől a 87-es főutat Szombathely határában October 03. 09:20 nem sokkal ezelőtt.

Egy hétfő délelőtt kiadott rendőrségi közleményből most az is kiderül, hogy mi történt.

Police.hu

Ezek szerint állampolgári bejelentés alapján a rendőrök 2022. október 3-án 07 óra 10 perc körüli időben, a 87-es számú főúton, egy Kőszeg irányába közlekedő szerb forgalmi rendszámú gépkocsit akartak intézkedés alá vonni.

Police.hu

A szerb állampolgárságú gépkocsivezető haladása során eddig tisztázatlan körülmények között egy szolgálati gépkocsinak és egy, a szemközti forgalmi sávban közlekedő személygépkocsinak is nekiütközött.

A balesetben személyi sérülés nem történt.

Police.hu

A sofőrön kívül a gépkocsiban tizenkettő személy utazott, akik indiai és török állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Police.hu

A szerb állampolgárságú sofőrrel szemben – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

A Vas megyei rendőrök fotókat is közöltek az eseményről.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló