Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tömegsport és azon túl - Ilyen az új szombathelyi Sportliget öltönyös férfiak nélkül

Tegyük félre a politikát, választási kampányt és merjük kimondani: Ismét egy olyan hely, amire büszkék lehetünk.

Bevallom, a szombathelyi Sportliget már akkor tetszett, amikor februárban a városházán részletesen bemutatták a látványterveket .

Tetszett az alapötlet, tetszettek az új létesítmények és tetszett, hogy a közpénz végre a tömegsportba és nem abszurd stadionokba áramlik.

Aztán már csak az volt a kérdés, hogy mi is épül valójában, mert a látványtervek néha csalnak.

Szombathelyi Sportliget
Józing Antal

Az utóbbi hetek politikai hajcihőinek és a választási kampánynak árnyékában alig volt hír, hogy a múlt héten öltönyös férfiak átadták a létesítményt . Mert hát annyi mindent átadtak még a hajrában.

Tényleg érdekelt, hogy milyen lett valójában a liget, nemzeti szalag, VIP-vendégek és odarendelt diákok nélkül, így csütörtök délelőtt kimenetem egy őszi sétára.

Szombathelyi Sportliget
Józing Antal

Örömmel jelentem, Szombathely ismét egy olyan hellyel gazdagodott, amit kellemes lesz használni, és amit lehet mutogatni az ideérkező vendégeinknek.

A műszaki tartalomról korábban már részletesen beszámoltunk , a lényeg, hogy egy – jaj, de nehéz leírni – világszínvonalú rekreációs hely született, sportpályákkal, büfével, kiszolgáló helyiségekkel és pofás növényzettel.

Tényleg lehetne Budapesten, Bécsben, Hongkongban.

Szombathelyi Sportliget
Józing Antal

Külön érdekesség az Aranypatak partja, ahol vízparti lazuló helyeket építenek ki: már most kint van néhány nyugágy. (Itt-ott még lehet látni az átadás előtti jó magyar kapkodás nyomait. A fű még nem nőtt ki, zárva a mosdó, a munkagépek még javában dolgoznak a tereprendezésen.)

Szóval szép ez, jó ez, még akkor is, ha vannak bennem kételyek, hogyan sikerül karbantartani majd a területet, öntözni a növényeket, vécépapírt tenni a mosdóba.

Szombathelyi Sportliget
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

Nem is beszélve rólunk, használókról, akikkel szintén sok baj van.

A teljes költség kb. egymilliárd forint volt, azaz a városban 16 ilyent lehetett volna építeni a stadion árából.

Szombathelyi Sportliget
Kattintson a képre a galériához!
Józing Antal

A kivitelező most is Mészáros Lőrinc veje , a Homlok Zrt. volt, de igazságtalanok lennénk, ha nem írnánk le, a cég dolgozói mindig korrektek és segítőkészek voltak a helyszínen.

A beruházás teljes költségét az unió fizette.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Tovább az oldalra