Mészáros Lőrinc veje kelti új életre a szombathelyi sportligetet

Ők építik meg az Aranypatak új gyalogoshídját is.

Heteken belül elkezdődik a szombathelyi Sportliget felújítása – írja lapunkhoz eljuttatott közleményében a Homlok Zrt., Mészáros Lőrinc vejének Benősül Mészáros Lőrinc családjába a HVSE elnöke 2017. May 29. 19:34 , Homlok Zsoltnak a cége. A közlemény szerint az idei harmadik negyedévre lesz kész a felújítás.

Már tavaly novemberben megírtuk Mióta Mészáros Lőrinc veje lett, kegyvesztettből újra nagy ember lett Homlok Zsolt Szombathelyen 2018. November 20. 11:33 , hogy Homlok Zsolt cége újítja fel a Sportligetet, és azt is, hogy Mészáros Lőrinc veje némi kegyvesztettség után újra nagy ember lett Szombathelyen. Akkori információink szerint a Sportliget felújítására kiírt közbeszerzési pályázatot 1,155 milliárd forintos ajánlatával nyerte el a Homlok Zrt.

A Zrt. részvényeinek többsége a Properitus Vagyonkezelő Kft. tulajdonában vannak. Ez a kft. pedig Homlok Zsolté és feleségéé, Homlok-Mészáros Ágnesé. Székhelye Nagysimonyiban van, miközben mindkét tulajdonosnak Felcsúton van bejelentett lakhelye.

Homlok Zsolt és felesége, Mészáros Ágnes
haladás.hu

A közleményben most a Sportliget felújítására nettó 730,77 millió forintot szánnak, ehhez jön az Aranypatak új gyalogoshídjának megépítése nettó 27,2 millió forintért. Ha a két összeget összeadjuk és bruttósítjuk, akkor bruttó 962,5 millió forint jön ki. vagyis, a közlemény szerint a közbeszerzési eljárásban szereplő összegnél 192,5 millióval olcsóbb lesz a felújítás.

A felújítás és fejlesztés részletei

 • A területen található mind a kilenc sportpályát felújítják.
 • A meglévő három kisméretű salakos labdarúgó pályát kibővítik, valamint a középső pálya nyugati oldala egy lelátóval is gazdagodik.
 • A Sportliget felújításának látványterve
  Forrás: szombathely.hu

 • Épül egy teljesen új salakos focipálya is.
 • Megújítják a park teniszpályáit, a meglévő kosárlabdapálya helyére pedig új, korszerű, streetball játékra is alkalmas pályát építenek.
 • Új rekreációs fejlesztésként a területen kialakítanak egy aszfaltozott görkorcsolyapályát, valamint egy 9 street-workout elemből álló szabadtéri fitneszpályáját.
 • Egy új szolgáltató épülettel is bővül a liget, amelyben egy vendéglátó-egység, sporteszköz-kölcsönző és sportöltöző kap helyet, emellett a látogatók számára szociális helyiségek kialakítását is tervezik.
 • Egy raktár-géptároló udvar is épül a karbantartó gépek és eszközök elhelyezésére és több akadálymentesítést szolgáló fejlesztés is megvalósul.
 • Egy jelenleg funkció nélkül álló, közel 1200 négyzetméteres alapterületű üres gyepterületen egy új pihenő- és bemutatókertet alakítanak ki, a futballpályáktól keletre fekvő mintegy 3500 négyzetméteres területen pedig piknikövezetet hoznak létre.
 • A Sportliget felújításának látványterve
  Forrás: szombathely.hu

 • A Kalandpark egy felnőttek és az idősebbek által is használható szabadtéri és asztali társasjátékokkal gazdagodik.
 • Az Arany-patakon keresztül akadálymentes gyalogos híd épül, és vezet majd át a Csónakázó-tó területére.
 • A patakparti sétány is megújul, a patakmenti szakaszon több mint 40 apró dombot létesítenek, köztük kanyargós ösvényekkel és kocogó úttal. Az átalakítás során összesen közel 40 ezer négyzetméteren újítják fel a meglévő zöldterületet, vagy alakítanak ki új zöldfelületeket.
 • Ahogyan írtuk már, a felújítás várhatóan az idei harmadik negyedévre, azaz július-augusztus-szeptember hónapokra várható.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet