Ilyen egy virágos kissziget Szombathely szívében

Bár közterület, de a lakók időt, pénzt nem kímélve alakították ki.

Újonnan induló sorozatunkban Vas megye legszebb kertjeit próbáljuk felderíteni. Nemrég egészen Sárvárig kocsikáztunk el, hogy bemutassunk nektek egyet, melyet tulaja, Heni már 10 éve csinosítgat és gondoz Nem számít se eső, se szél, ezért a sárvári kiskertért bármit megtesz a tulaja 2021. June 20. 19:15 .

A második állomásunk egy kicsit közelebb van a szerkesztőségünkhöz. A szombathelyi Sorok utcában valószínűleg sokaknak szemet szúrt már virágaival és természetességével ez a kis utcai kert, mely mellett nehéz csak úgy elsétálni.

Sorok utcai kiskert
Így néz ki az utcafront.
Mészáros D. Zsolt

Az eredetileg sáros és jellegtelen közterület az évek során az itt lakók kitartó munkájának köszönhetően mára igazi kis útszéli paradicsommá nőtte ki magát.

Sorok utcai kiskert
Mészáros D. Zsolt
Sorok utcai kiskert
Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Erről beszélgettük az egyik ott lakóval, aki elmondta, hogy négy éve kezdték kialakítani a területet saját zsebből. Először csak azokkal a növényekkel próbálkoztak, amiket az önkormányzat meghatározott nekik, ám azok nem voltak túl tartósak, így hamar tönkrementek.

Sorok utcai kiskert
A különböző növények jól megférnek egymás mellett.
Mészáros D. Zsolt

Ezért kezdtek el saját maguk olyan virágokat beszerezni amik szívósabbak. Mint mondják, hoztak erdei növényeket is, de a nőnapra kapott virágokat is kiültették. Ennek eredményeként mára 20-30 féle virág és növény található itt afféle mini arborétumként, amire az ott élők nagyon büszkék.

Sorok utcai kiskert
Színharmónia.
Mészáros D. Zsolt
Sorok utcai kiskert
Bármelyik képre kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Ön is büszke a kertjére és megmutatná a nagyvilágnak?

Mi most nem keressük a legszebb vasi kertet, szimplán csak várjuk bátor vasi olvasóink jelentkezését a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu e-mail címre vagy Messenger-üzenetben! Mutassa meg, hogy mennyire büszke munkájára!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód