Ha Szent Iván éjen lelki tisztulásra vágytál, Toronyban megkaphattad

Az első alkalommal megrendezett Spiri Feszten nem voltak ott Kordáék, aki viszont egy kis lelki tisztulásra vágyott, itt megkaphatta.

Amíg Szombathely két napig a vásári forgatagtól és Korda Györgytől volt hangos, addig szombaton egy egészen csendes fesztivál is zajlott Toronyban.

A művelődési ház udvarán rendezték az első Spiri Fesztet, amelynek szervezői között találjuk Révész Balázst, akit a nagyérdemű szittya rolleréről már ismerhet Íme, a hagyományőrző elektromos roller: bemutatjuk a szombathelyi Szittyát 2023. February 27. 07:10 .

1. toronyi Spiri feszt
Pataki Gergely

Az egész napos rendezvény a legérdekesebb részére érkeztünk meg, az esti tűzgyújtó ceremóniára. Beszéljen róla az eseményen készült videónk.

A tűzgyújtási ceremnóia

Az ősi (?) énekek után a jelenlévők egy-egy levendulakoszorút dobtak a tűzre. Ezzel jelképezték az elmúlt fél évet (vagyis az utolsó napforduló óta eltelt időszakot), amit ebben a formában „engedtek” el.

1. toronyi Spiri feszt
A levendulakoszorú jelképezte az előző napforduló óta eltelt időszakot
Pataki Gergely

Előtte, a spirituális napon például lehetett mandalákat festeni, de előadásokat is hallgathattak a jelenlévők.

1. toronyi Spiri feszt
Volt, aki magával hozta saját festményeit is
Pataki Gergely

A kora délutáni órákban többen családjukkal együtt látogattak ki, számukra gyerekfoglalkozásokkal, például festéssel készültek.

A csekély létszámú, ám annál barátibbnak tűnő csapat viszont feltehetően az esti „szuperkoncertet”, a Karakürt együttes produkcióját várta a legjobban.

Révész Balázs kérdésünkre elmondta, sokkal több programot terveztek, de a rossz idő miatt ezeket sokan visszamondták. Mindezek ellenére, ha valaki lelki megtisztulásra vágyott, azt itt megkapta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Életmód