Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Kicsit kisebb, kicsit savanyúbb, de a miénk

Ilyen volt szombaton a szombathelyi karneválpótlék.

Pénteken elindult Borok, zene és találkozások - Szombathelyen elindult a zsebkarnevál August 27. 20:32 a muri a szombathelyi Fő téren, és arról frissen, fiatalosan be is számoltunk, mondván: Hőség nincs, de az égen több a kék, mint a szürke, amikor a szombathelyi Ferences-kertben egy autentikus római szertartással hivatalosan is elstartol a Savaria Napok nevű karneválhelyettesítő hétvégi programsorozat.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Örülni jó
Mészáros D. Zsolt

Szombatra teljesedett ki a pénzügyi, járványügyi és egyéb okokból szűkebbre és szelídebbre szabott karneválpótlék, ahogyan azt a szervezők meg is ígérték Fő téri koncertek és római légiósok - Itt van a szombathelyi hétvége részletes programja August 25. 14:58 . A Fő téren lesz nagyszínpad, három napig tartó koncertekkel, a Ferences-kertben római légiók gyülekeznek, tartanak bemutatókat, de itt lesz például Kassai Lajos lovasíjász is. - írtuk a beharangozóban - és tényleg volt.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Fejtetőn nyilazni, az már valami
Mészáros D. Zsolt

A helyszínek - mondhatni - a megszokott, jól bejáratottak így kicsiben is: az Iseum, a Berzsenyi téren folkudvart rendeztek be, de voltak programok a Romkertben és püspöki palota kertjében is. Mi pedig ott voltunk. Képeinken, és a rájuk kattintással nyíló galériában megnézheti miről maradt le, vagy min vett részt éppen.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Esik? Oda se neki
Mészáros D. Zsolt

A délelőtt igazán a gyerekeké volt a nagyszínpadon az Alma együttessel. Tele volt tele volt a Főtér családokkal kisgyerekekkel, nem véletlenül.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Harcolni jó
Mészáros D. Zsolt

A témaparkban korhű táborok között lehetett sétálni, de meg lehetett nézni Kocsy Márton fegyverkovácsot is.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Cseng az üllő
Mészáros D. Zsolt

Két óra körül kicsit eleredt az eső, de folytatódtak a programok egy csatajelenettel, utána gladiátorharccal melyben a császár és a nép kegyes volt csak kevés gladiátort ítéltek halálra.

Savaria napok és Borfesztivál szombat
Komoly, de nem annyira
Mészáros D. Zsolt

Az esti koncertekkel később jövünk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Csak Szombathely

Tovább az oldalra