Lemondott az Index múlt héten kinevezett vezérigazgatója

Ződi Zsolt a múlt héten váltotta a poszton Pusztay Andrást.

Lemondott az Index múlt szerdán kinevezett vezérigazgatója, Ződi Zsolt, így június 30-tól vezérigazgató nélkül működik az Index.hu – írja saját magáról az Index.

Az Index körüli zűrzavar az elmúlt hétvégén, június 21-én kezdődött, amikor az Index szerkesztősége azt közölte a nyilvánossággal, Az Index veszélyben van 2020. June 21. 20:33 hogy veszélyben a lap függetlensége. Másnap kiderült, hogy olyan terv készült a lap átalakítására, ami a rovatokat külső cégekbe szervezné ki. A tulajdonos képviselője szerint nincs, a lap munkatársai szerint veszélyben van az Index 2020. June 22. 09:44

A Gerényi Gábor által készített koncepciót az igazgatóság nem fogadta el, és Gerényi már nem is dolgozik az Indexnél. Gerényi egyébként valódi ősindexes, a lap alapítóinak egyike, aki 2012-ben hagyta el a portált. Ugyanakkor a médiától nem szakadt el, volt a Mandinert kiadó vállalkozás ügyvezetője, egyike az Azonnali.hu alapítóinak. Ezt a lapot közösen tulajdonolja Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselővel.

Ződi László, az Index lemondott vezérigazgatója
Huszti István / Index

A tanácsadók előbb valóban a marketingstratégia átalakításával dolgoztak, ám a héten Gerényi már a szerkesztőség átalakításának ötletével is előállt. Ez ellen – információnk szerint – hevesen tiltakozott Dull Szabolcs, a portál főszerkesztője, de nem támogatta az ötletet a másféle intézkedéseket javasló Pusztay András vezérigazgató sem.

Hétfőn a lap tulajdonosának képviselője, Bodolai László kitette az Index igazgatóságából Kitették az Index igazgatóságából a lap főszerkesztőjét 2020. June 22. 16:28 a lap főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot, másnap lemondott Pusztay András Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója 2020. June 23. 17:19 , az Index Zrt. vezérigazgatója. Ződi Zsoltot június 23-án nevezte ki vezérigazgatónak Lemondott az Index Zrt. vezérigazgatója 2020. June 23. 17:19 Bodolai.

Ződib Zsolt egy hét után mondott le a vezérigazgatói posztról, Bodolai László tett közzé egy nyilatkozatot, ami szerint Ződi Zsolt így köszönt el:

„Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam.”

Bodolai ezt írta:

„Vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet