Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Információs pulttal készültek a halottak napjára a Jáki úti temetőben

De ezen kívül 6 másik szombathelyi temető parcellajegyzékében is kutakodhatunk, köszönhetően az új, 10 milliós beruházásnak.

2005 óta teszi lehetővé a vonatkozó törvény, hogy a temetők elektronikus parcellakönyvet vezessenek, de emellett rendelkezniük kell a hagyományos kézi parcellakönyvvel is. A most megvalósult, 10 millió forintos beruházásnak köszönhetően Szombathely 6 temetőjének a parcellajegyzékében kereshetünk rá az elhaltak síremlékeinek a pontos helyére.

Új információs pult bemutatása a Jáki úti temetőben
Puskás Tivadar az első közt próbálhatta ki az online sírhelykeresőt
Vágvölgyi Bálint

A Jáki úti mellett a herényi, az oladi, a gyöngyöshermáni, a zarkaházi, a szentkirályi és a zanati temetők nyilvános adataiba nyerhetünk betekintést az internet segítségével, illetve a kihelyezett információs pulton keresztül. A halott nevének első négy karakterének beírása után a rendszer automatikus megmutatja a lehetséges találatokat, majd térképen és sírfotón is megnézhetjük, hogy az adott sír melyik temetőben és pontosan hol helyezkedik el.

Új információs pult bemutatása a Jáki úti temetőben
A rendszer működés közben
Vágvölgyi Bálint

20 ezer sírhely nyilvános adatait töltötték fel, és az adatok folyamatosan frissülnek, de csak a még működő temetőkre vonatkoznak. Ezzel a rendszerrel kívánják segíteni a szombathelyi polgárokat és a temetkezési vállalat munkatársait. A rendszert szerdán délelőtt adta át dr. Puskás Tivadar, polgármester. Az online sírhelykeresőt itt találják .

Új információs pult bemutatása a Jáki úti temetőben
További képeinkért kattintson a fotóra
Vágvölgyi Bálint
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra