Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ingyenessé szeretnék tenni az M86-os Szombathely és a sárvári lehajtó közti szakaszát

A keddi közgyűlésen javasolta a baloldal, mert sok autó inkább Zanaton hajt át.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A közgyűlés javasolja a minisztériumnak, hogy tegyék ingyenessé az M86-os Szombathely és a sárvári lehajtó közti szakaszát - mondta Ipkovich György (Éljen Szombathely) a keddi szombathelyi közgyűlésen Megkapta a Haladás a 150 milliót, elveszik a Szombathely nevet a propagandalaptól, leváltották Takátsné Tenki Máriát 2019. April 30. 09:45 . És azt is, hogy kérjék meg a város országgyűlési képviselőjét, Hende Csabát, hogy járjon közbe ennek érdekében.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A képviselő azzal indokolta a kérést, hogy sokan a sárvári lehajtóig használják csak az autóutat, és még többen vannak, akik inkább a régi úton közlekednek, és így áthajtanak Zanaton, illetve a környező településeket is érintik.

Az M86-os Szombathely és a sárvár lehajtó között
Garai Antal Atom

Az ötlet szóba került már pár nappal korábban is, amikor az Éljen Szombathely választási szövetség bemutatta Ne legyen fizetős az M86-os zanati elkerülője - javasolja az Éljen Szombathely képviselőjelöltje 2019. April 25. 11:48 zanati képviselőjelöltjét. Igaz, Putz Attila úgy fogalmazott, hogy a zanati elkerülő legyen ingyenes, szerinte akkor inkább azt használnák a zanatiak, és nem a régi utat. Mert jelenleg Zanaton nagy az átmenő forgalom.

Az ötletben egyébként van ráció, sokan vagyunk (én is), aki a Balaton északi partja, vagy a 8-as főúton Veszprém felé haladva a sárvári lehajtóig halad az M86-oson, majd tovább a 88-as és 84-es utakon a jánosházi körforgalom felé.

Az elkerülő utak ingyenes használata nem ördögtől való, körbenéztünk, egyelőre Pest megyében, az M0-son, vagyis a budapesti körgyűrűn van sok ingyenes szakasz. Pontosabban több az ingyenes, mint a fizetős rész.

Pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes gyorsforgalmi szakaszok
Forrás: utdij.hu

Információink szerint az M86-M85-ös szombathelyi elkerülője is marad ingyenes, akkor is, amikor készen lesz az M86-os folytatása, ami a Táplánszentkereszt mellett halad majd Balogunyom és Egyházasrádóc mellett Körmendig.

Egyelőre az a gyakorlat, hogy a tervezett, de teljes hosszon még nem kész leendő gyorsforgalmi utak elkészült szakaszai ingyenesek, ezt jól látni ezen a térképen:

Pirossal a fizetős, zölddel az ingyenes gyorsforgalmi szakaszok
Forrás: utdij.hu

A szombathelyi közgyűlés egyébként elfogadta Ipkovich György javaslatát, az önkormányzat így az illetékes minisztériumhoz fordul. Kíváncsian várjuk a folytatást.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés