Ne legyen fizetős az M86-os zanati elkerülője - javasolja az Éljen Szombathely képviselőjelöltje

Az ellenzéki szövetség Putz Attilát indítja Szombathely keleti városrészén.

Ilyen sem volt még, az Éljen Szombathely választási szövetség egy jurtában tartott sajtótájékoztatót Zanaton. Némi meglepetésre egy új képviselőjelöltet mutattak be a 7. számú választókerületben, ami a keleti városrész egy részét és Zanatot foglalja magában.

MSZP-sajtótájékoztató
Sajtótájékoztató a jurtában
Nagy Jácint

Február elején, amikor Nemény András polgármesterjelölt és a 14 választókerület jelöltjei bemutatkoztak A lakossággal közösen akarják vezetni Szombathelyt az Éljen Szombathely! közös képviselőjelöltjei 2019. February 01. 17:00 , úgy volt, hogy ebben a választókerületben Horváth Zoltán indul, aki 2010 és 2014 között volt már képviselő, az LMP listájáról jutott be a közgyűlésbe.

Horváth Zoltán önként mondott le a jelöltségről

Igaz, Nemény András már akkor is megjegyezte, hogy lehetnek még változások, a lista nem végleges. Ezt hangsúlyozta most is, azzal, hogy Putz Attila Zanaton régóta dolgozik a közösségért, nem kell őt bemutatni a helyieknek, mentalitása és eddigi tevékenysége alapján igazán jó jelöltnek számít.

Persze, Horváth Zoltánnak is címzett pár jó szót, azzal, hogy önkormányzati képviselőként sokat tett a városrészért, jó kapcsolatokat épített ki. Horváth pedig kijelentette, mindenben támogatni és segíteni fogja Putz Attilát.

MSZP-sajtótájékoztató
Balról: Nemény András, Putz Attila, Horváth Zoltán
Nagy Jácint

Putz egyébként üzemmérnök, három gyerek apja, Zanaton él, az utóbbi években a Zanati Kulturális Egyesület elnöke volt. A jelölt most bejelentette, hogy lemond az elnöki tisztségről. Ha megválasztják, akkor képviselői munkája miatt, ha nem választják meg, akkor pedig azért, nehogy személye miatt hátrányba kerüljön az egyesület.

Azt is hangsúlyozta, hogy civilként indul, nem fogad el pártutasításokat, nem hangoztat pártlózungokat, az Éljen Szombathelynek van programja, azt támogatja.

Nem hangoztatok pártlózungokat

Saját elképzeléseiből csak néhányat említett meg. Mint mondta, mióta fizetős lett az M86-os, azóta nemhogy csökkent volna, inkább nőt a Zanaton áthaladó forgalom. Ezért javasolni fogja, hogy ne legyen fizetős az M86-os zanati elkerülő szakasza, mert akkor a környékbeliek inkább azt használnák.

Meg szeretné oldani a zanati kerékpárút problémáját, főleg azt, hogy a biciklisek, köztük gyerekek, biztonságosan átkelhessenek a forgalmas körgyűrűn. Foglalkozni akar a keleti városrész parkolóhiányával, azzal, hogy az ipartelepnek legyen kijárata a Sas utcára.

Mint mondta, Szombathelyen jelenleg tíz olyan terület van, ahol nem az önkormányzat kezelésében vannak az utak, köztük van Zanat egy része is. El karja érni, hogy ezeket az utakat vegye át az önkormányazt, és ehhez ígéretet is kapott Nemény András polgármesterjelölttől.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Önkormányzati választás 2019