Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szombathely segítségére sietnek a vállalkozások, sokan be akarják fizetni a teljes iparűzési adót

Nemény András polgármester levelet is írt az érintett vállalkozásoknak.

December 24-én reggel szembesültek az önkormányzatok azzal, hogy a kormány elengedte Itt a nagy Orbán bejelentés 2020. December 19. 13:39 a kis- és középvállalkozások által fizetendő iparűzési adó felét.

A lépés azonban nem az államnak, hanem az önkormányzatoknak okoz bevételkiesést, Szombathelyen ezt 2021-re 1,5 milliárd forintra teszik, így a város már közel 5 milliárddal kevesebből gazdálkodhat, Szombathelyi alpolgármester: Nem fog menni kormányzati kompenzálás nélkül 2020. December 21. 16:17 mint amennyi pénze lenne a járvány okozta gazdasági visszaesés és a kormányelvonások miatt.

A kormány azt is eldöntötte, hogy a 25 ezernél kevesebb lakosú településeknél a kieső bevételt az állam kompenzálja, és még tavaly fejenként 1,38 milliárd forintos állami támogatást kaptak a fideszes vezetésű önkormányzatok. Szombathely nem kapott kompenzációt.

A város hivatalos Facebook-oldalán jelent meg most a hír, miszerint több érintett vállalkozás jelezte, hogy szeretné önként befizetni az iparűzési adó teljes összegét.

Nemény András polgármester ezért levélben fordult a helyi kis- és középvállalkozásokhoz, hogy a 2 százaléknyi iparűzési adó teljes befizetésével járuljanak hozzá a szombathelyi gyermekétkeztetés, szociális és egészségügyi alapellátás változatlan színvonalon történő ellátásához.

A leveleket a napokban kapják meg az érintettek.

Összefognak a vállalkozók Szombathelyért Nagyon sok szombathelyi vállalkozás jelezte a városvezetésnek, hogy...

Közzétette: Szombathely MJV – 2021. február 9., kedd

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra