Itt a nagy Orbán bejelentés

„Változatlan formában fél évvel meghosszabbítjuk a hitelmoratóriumot.”

Orbán Viktor bejelentette a reggel beígért gazdaságvédelmi akciótervet. Ezek szerint:

Változatlan formában fél évvel, 2021. július elsejéig meghosszabbítják a lakossági és a vállalati hitelmoratóriumot.

A moratórium automatikusan hosszabbodik meg, így csak annak kell felkeresnie a bankját, aki a moratórium ellenére is folytatná a törlesztést.

A járványügyi intézkedés miatt ideiglenes bezárásra kényszerült vállalkozásokat a kormány decemberben és januárban is a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatja. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, a szállodák és az idegenforgalom mellett kiterjesztjük a szünetelni kényszerülő magántulajdonú buszos vállalkozásokra is kiterjesztik.

A kis és középvállalkozások iparűzési adóját januártól a felére csökkentik.

A 25 ezre fő alatti települések támogatást kapnak, a nagyobb városok helyzetét a kormány egyenként tekinti át.

A gyereket nevelő, váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású, lakásfelújítási hitellel segítik. Ennek a fele a felújítás végén támogatássá minősül át.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19