Ipkovich György az MSZP jelöltjeként, a DK támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson

Szombathely volt polgármestere Vas megye 3. választókerületében, Vasvár, Körmend, Szentgotthárd térségében méretteti meg magát.

"A körmendi MSZP-sek kerestek meg azzal a kéréssel, hogy a jelöltjükként induljak el a vasi 3. választókerület ellenzéki előválasztásán. Igent mondtam. Amikor ezt megtudta a Demokratikus Koalíció (DK), jelezték, hogy ők is szívesen támogatnának" - mondta lapunk kérdésére Ipkovich György, Szombathely volt MSZP-s polgármestere.

Hozzátette: ő most is az MSZP tagja, a párt megyei alelnöke, mindig is szocialista volt, és nem lép át másik pártba, de a DK támogatását szívesen fogadta.

Ipkovich György
Nagy Jácint

Azért hívtuk fel Ipkovichot, mert a DK jelöltbemutató oldalán megjelent a neve, mint a vasi 3. választókerület jelöltje. Erről az oldalról tavaly novemberben írtunk már Czeglédy Csaba is szerepel a DK szórólapján mint potenciális képviselőjelölt 2020. November 20. 11:00 , akkor azért, mert Czeglédy Csaba szombathelyi független városi képviselőt nevezték meg a Vas megye 1. választókerületének (Szombathely és környéke) DK-s jelöltjeként.

Czeglédy akkor lapunknak azt mondta, a kiadványban szereplő nevek még nem véglegesek, a DK várhatóan márciusban dönt az előválasztásokon induló képviselőjelöltjeiről.

Ipkovich György 2002 és 2010 között Szombathely polgármestere volt, 1990-2019-ig - egy ciklust kihagyva 2010 és 2014 között - tagja volt a szombathelyi városi közgyűlésnek, 2005-2014 között országgyűlési képviselő volt. 2018-ban az az MSZP Választmányának alelnökévé választották, 2020 szeptembere óta az MSZP Vas megyei alelnöke Új, fiatal vezetők a Vas megyei és a szombathelyi MSZP-szervezetek élén 2020. September 16. 10:42 .

Vas megye 3-as választókerületében egyelőre más ellenzéki jelöltről nem tudunk, a Fidesz várhatóan V. Németh Zsoltot, a jelenlegi választókerületi képviselőt indítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet