Ipkovich György az MSZP jelöltjeként, a DK támogatásával indul az ellenzéki előválasztáson

Szombathely volt polgármestere Vas megye 3. választókerületében, Vasvár, Körmend, Szentgotthárd térségében méretteti meg magát.

"A körmendi MSZP-sek kerestek meg azzal a kéréssel, hogy a jelöltjükként induljak el a vasi 3. választókerület ellenzéki előválasztásán. Igent mondtam. Amikor ezt megtudta a Demokratikus Koalíció (DK), jelezték, hogy ők is szívesen támogatnának" - mondta lapunk kérdésére Ipkovich György, Szombathely volt MSZP-s polgármestere.

Hozzátette: ő most is az MSZP tagja, a párt megyei alelnöke, mindig is szocialista volt, és nem lép át másik pártba, de a DK támogatását szívesen fogadta.

Ipkovich György
Nagy Jácint

Azért hívtuk fel Ipkovichot, mert a DK jelöltbemutató oldalán megjelent a neve, mint a vasi 3. választókerület jelöltje. Erről az oldalról tavaly novemberben írtunk már Czeglédy Csaba is szerepel a DK szórólapján mint potenciális képviselőjelölt 2020. November 20. 11:00 , akkor azért, mert Czeglédy Csaba szombathelyi független városi képviselőt nevezték meg a Vas megye 1. választókerületének (Szombathely és környéke) DK-s jelöltjeként.

Czeglédy akkor lapunknak azt mondta, a kiadványban szereplő nevek még nem véglegesek, a DK várhatóan márciusban dönt az előválasztásokon induló képviselőjelöltjeiről.

Ipkovich György 2002 és 2010 között Szombathely polgármestere volt, 1990-2019-ig - egy ciklust kihagyva 2010 és 2014 között - tagja volt a szombathelyi városi közgyűlésnek, 2005-2014 között országgyűlési képviselő volt. 2018-ban az az MSZP Választmányának alelnökévé választották, 2020 szeptembere óta az MSZP Vas megyei alelnöke Új, fiatal vezetők a Vas megyei és a szombathelyi MSZP-szervezetek élén 2020. September 16. 10:42 .

Vas megye 3-as választókerületében egyelőre más ellenzéki jelöltről nem tudunk, a Fidesz várhatóan V. Németh Zsoltot, a jelenlegi választókerületi képviselőt indítja.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet