Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Czeglédy Csaba is szerepel a DK szórólapján mint potenciális képviselőjelölt

A szórólapot az érintett választókerületekben terjesztik.

Csütörtökön körbefutotta az online sajtó egy részét a hír, hogy egy szórólapon népszerűsítik "erős embereiket" . Ezt a jelzőt a 24-hu használta, akik először írtak a szórólapokról.

Mint írták, szerda este felkerült az internetre egy Európai Magyarok nevű oldal , ahol a Demokratikus Koalíció 38 különböző politikusának legyártott, egyforma című újságok láthatók. Mint kiderült, ezeket a lapokat az adott választókerületben terjesztik a postaládákba dobva.

Az ügy azért érdekes, mert a DK hivatalosan nem jelentett be még képviselőjelöltet. Sőt, be sem jelenthet igazán, hiszen ők is aláírták azt a hatpárti megállapodást Formálódik a 2022-es totális ellenzéki összefogás mind a 106 egyéni körzetben 2020. August 13. 19:44 , miszerint mind a 106 egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelölt áll majd a fideszes jelölttel szemben. Ezt a jelöltet pedig előválasztáson választják ki. Így az összefogásban részt vevő pártok maximum azt jelenthetik be, hogy kit indítanak majd az előválasztáson.

Czeglédy Csaba a DK kiadványában
Forrás: europaimagyarok.hu

A Szombathelyt is magában foglaló 1. választókerületben két jelentkezőről már tudunk. Bana Tibor független országgyűlési képviselő, volt jobbikos lapunknak még márciusban adott interjújában Bana Tibor: Nem láttam, hogy a Jobbik valódi alternatívát kíván felmutatni a mostani vezetéssel szemben 2020. March 26. 07:53 jelentette be, hogy Szombathelyen akar indulni a választásokon.

Ungár Péter (LMP) sem titkolta sokáig, hogy Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni, október elején videóban jelentette Ungár Péter egyértelműsítette: Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni 2020. October 06. 16:01 ezt be, majd nemrég sajtótájékoztatón Ungár Péter már hivatalosan is Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni 2020. November 04. 13:54 is megerősítette.

A DK szórólapja Czeglédy Csabát nevezi meg a szombathelyi választókerület "erős emberének" . Ez egyébként nem meglepő, mi már június elején írtunk Czeglédy Csaba, Ungár Péter vagy Bana Tibor lesz Hende Csaba kihívója a 2022-es országgyűlési választáson Szombathelyen? 2020. June 11. 09:51 arról, hogy Czeglédy is képviselőjelölt lehet, majd szeptember elején megszavaztattuk Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben? 2020. September 01. 19:35 olvasóinkat a három jelölt esélyeiről.

Felhívtuk Czeglédyt, hogy a szórólap azt jelenti-e be, hogy a DK színeiben ő vesz részt az előválasztáson. Azt mondta, ez csupán egy kiadvány, nem bejelentés. Még nincs döntés a választókerületi jelöltekről, ez márciusban várható, az előválasztás előtt.

Mi biztosra vesszük, hogy addig lesz még más jelentkező is, László Győző, szombathelyi alpolgármester is szóba került már, aki nemrég belépett a Momentumba László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba 2020. November 03. 11:42 .

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet