Czeglédy Csaba is szerepel a DK szórólapján mint potenciális képviselőjelölt

A szórólapot az érintett választókerületekben terjesztik.

Csütörtökön körbefutotta az online sajtó egy részét a hír, hogy egy szórólapon népszerűsítik "erős embereiket" . Ezt a jelzőt a 24-hu használta, akik először írtak a szórólapokról.

Mint írták, szerda este felkerült az internetre egy Európai Magyarok nevű oldal , ahol a Demokratikus Koalíció 38 különböző politikusának legyártott, egyforma című újságok láthatók. Mint kiderült, ezeket a lapokat az adott választókerületben terjesztik a postaládákba dobva.

Az ügy azért érdekes, mert a DK hivatalosan nem jelentett be még képviselőjelöltet. Sőt, be sem jelenthet igazán, hiszen ők is aláírták azt a hatpárti megállapodást Formálódik a 2022-es totális ellenzéki összefogás mind a 106 egyéni körzetben 2020. August 13. 19:44 , miszerint mind a 106 egyéni választókerületben egyetlen ellenzéki jelölt áll majd a fideszes jelölttel szemben. Ezt a jelöltet pedig előválasztáson választják ki. Így az összefogásban részt vevő pártok maximum azt jelenthetik be, hogy kit indítanak majd az előválasztáson.

Czeglédy Csaba a DK kiadványában
Forrás: europaimagyarok.hu

A Szombathelyt is magában foglaló 1. választókerületben két jelentkezőről már tudunk. Bana Tibor független országgyűlési képviselő, volt jobbikos lapunknak még márciusban adott interjújában Bana Tibor: Nem láttam, hogy a Jobbik valódi alternatívát kíván felmutatni a mostani vezetéssel szemben 2020. March 26. 07:53 jelentette be, hogy Szombathelyen akar indulni a választásokon.

Ungár Péter (LMP) sem titkolta sokáig, hogy Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni, október elején videóban jelentette Ungár Péter egyértelműsítette: Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni 2020. October 06. 16:01 ezt be, majd nemrég sajtótájékoztatón Ungár Péter már hivatalosan is Szombathely országgyűlési képviselője szeretne lenni 2020. November 04. 13:54 is megerősítette.

A DK szórólapja Czeglédy Csabát nevezi meg a szombathelyi választókerület "erős emberének" . Ez egyébként nem meglepő, mi már június elején írtunk Czeglédy Csaba, Ungár Péter vagy Bana Tibor lesz Hende Csaba kihívója a 2022-es országgyűlési választáson Szombathelyen? 2020. June 11. 09:51 arról, hogy Czeglédy is képviselőjelölt lehet, majd szeptember elején megszavaztattuk Biztos, hogy a Bana, Ungár, Czeglédy hármasból kerül ki Szombathely ellenzéki képviselő-jelöltje 2022-ben? 2020. September 01. 19:35 olvasóinkat a három jelölt esélyeiről.

Felhívtuk Czeglédyt, hogy a szórólap azt jelenti-e be, hogy a DK színeiben ő vesz részt az előválasztáson. Azt mondta, ez csupán egy kiadvány, nem bejelentés. Még nincs döntés a választókerületi jelöltekről, ez márciusban várható, az előválasztás előtt.

Mi biztosra vesszük, hogy addig lesz még más jelentkező is, László Győző, szombathelyi alpolgármester is szóba került már, aki nemrég belépett a Momentumba László Győző, Szombathely alpolgármestere belépett a Momentumba 2020. November 03. 11:42 .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet