Irán is kihátrál az oroszok mögül, de csak politikailag

Egy dróngyárat azért építenek a megszállók számára.

Hoszein Amir Abdollahian iráni külügyminiszter arról beszélt egy török tévének, hogy nem ismerik el az orosz területfoglalásokat, írja a 444 .

„Elismerjük az országok szuverenitását és területi integritását a nemzetközi jog keretein belül, és ezért a Teherán és Moszkva közötti kiváló kapcsolatok ellenére nem ismertük el a Krím Ukrajnától való elszakadását. Nem ismertük el Luhanszk és Donyeck Ukrajnától való elszakadását” - mondta Hoszein Amir Abdollahian.

A kinyilatkozás azért is meglepő, mert nagyrészt Irán szállítja Oroszországnak azokat a drónokat, amivel a megszállók Ukrajnát támadják.

Oroszország még 2014-ben szállta meg az Ukrajnához tartozó Krímet, aztán az orosz hatóságok 2022-ben az ország teljes lerohanása után bejelentették Donyeck, Luhanszk, Zaporizzsja és Herszon régiók annektálását is. Ukrajna az orosz ellenőrzés alatt álló területeket ideiglenesen megszálltnak tekinti.

Az iráni külügyminiszter korábban azt állította, hogy még a háború kitörése előtt adták el azokat a drónokat az oroszoknak, amivel most az ukrán célpontokat pusztítják.

Igaz, azóta bejelentették, hogy dróngyárat építenének Oroszországban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek