Irreális a volánbuszosok 25 százalékos béremelése Lázár szerint

A bíróság első fokon zöld utat adott a sztrájkkezdeményezésnek.

A béremelés igénye jogos, a 25 százalékos mértéke viszont teljesen eltúlzott. Senki, sehol nem tud ekkora bérfejlesztést végrehajtani nemhogy az állami, de még a magánszektorban sem – reagált a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet vasárnapra és hétfőre meghirdetett munkabeszüntetésére Ezek a járatok nem indulnak el vasárnap és hétfőn a Volánbusz-sztrájk miatt Vas megyében 2023. December 09. 08:55 Lázár János építési és közlekedési miniszter – írja a 24.hu.

A Volánbusznál működő közel két tucat szakszervezet közül csupán egy van, amelyik ennyire túlzó mértékű béremelést követel és Lázár szerint a sztrájk jogszerűsége is erősen vitatható, miután 2023-ra már megszületett a bérmegállapodás, és azt a munkáltató fillérre be is tartja. A bíróság első fokon zöld utat adott a sztrájkkezdeményezésnek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek