Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Mennyire vonzó páros az Iseum Figarója és Evitája?

Az a hír járja a városban, nem fogy az Iseumi Szabadtéri Játékokra a jegy, mindenhogyan probálják feltölteni a széksorokat, és Ausztriában is elfelejtettek reklámozni - rákérdeztünk.

Mint arról nemrég beszámoltunk: Mozart Figaro házassága című darabjával ismét beindult a szabadtéri operaélet az Iseumban. A Nyugat.hu munkatársa ott volt a premieren, Figaró is az Iseumban házasodna 2012. August 08. 17:40 s ha már megnézte az előadást, azt sem felejtette el megemlíteni, hogy a Varázsfuvola tavalyi sikere Pa-pa- Papageno - Premieren a Varázsfuvola 2011. August 20. 10:04 után Figaro is majdnem telt házat vonzott. Ennek apropóján Mérei Tamástól, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatójától azt kérdeztük, hogy a széksorok várhatóan a következő előadásokra is megtelnek-e, de arra is kíváncsiak voltunk, hogyan sikerült népszerűsíteni a szabadtéri játékokat határon innen, és azon túl.

Figaro után az Evita sem marad közönség nélkül

- Szerencsére jól fogynak a jegyek. A premieren az elfoglalható mintegy 1200 helyből körülbelül 20-30 szék volt üres. A konkrét számokról egyelőre nincsenek pontos információim. Akárcsak a Varázsfuvolára, a Figaro házasságára is vásárolhatóak csökkentett árú, úgynevezett szakmai jegyek, melyeket elsősorban a velünk együttműködő cégeknek, így többek között például az LuK Savaria Kft.-nek ajánlunk fel - mondta érdeklődésünkre Mérei.

Mérei Tamás a Figaro premierjén
Mészáros Zsolt

Rákérdeztünk, hogy a Figarót követő Evitára jelenleg mekkora az érdeklődés. Nos, az igazgató szerint Webber világhírű musicaljére teljes teltház várható. Mérei azt is elárulta, hogy a szervezők már gondolkodnak az Evita harmadik előadására történő jegyértékesítés rendszerén. Az ugyanis egyelőre kérdéses, hogy az első és a második után a harmadik előadás mennyi nézőt vonz. Jelen állás szerint, amennyiben körülbelül 800 jegy nem talál gazdára, akkor a darabot nem rendezik meg, és visszaadják a már megvásárolt jegyek árát. Erről a sajtó segítségét is kérve, időben értesítik majd a közönséget, tette hozzá az igazgató.

Ausztriába tízezer szórólap ment

A folytatásban arra is kíváncsiak voltunk, hogyan sikerült idén népszerűsíteni a szabadtéri játékokat.

Ez az egyik nagy bajunk

– kezdte válaszát Mérei.

Nagyon nehéz összeszedni a pénzt Figaro házasodna, ki állja a cehhet? 2012. June 20. 09:27 a színvonalas rendezéshez. Sajnos ilyenkor első lépésben a marketingkiadásokat kell csökkentenünk, holott az ilyen típusú magyarországi rendezvényeken íratlan szabály, hogy a költségvetés 15-20 százalékát marketingre fordítsák. Nálunk ez körülbelül 6-7 százalék.

Így az igazgató elmondása szerint óriásplakátokon, illetve kereskedelmi tévékben nem tudtak megjelenni. Regionális szinten már más a helyzet, ott

igyekeztünk a lehető legtöbb helyen reklámozni a szabadtéri játékokat

, jegyezte meg Mérei.

Figaro házasságára sokan voltak kíváncsiak
Mészáros Zsolt

Mint megtudtuk: Ausztriában, elsősorban Burgenlandban 10 ezer szórólapot osztottak szét. Mérei hozzátette: a Figaro-premieren is több osztrák vendégük volt, róluk egyébként is érdemes tudni, hogy főleg azok, akik messzebb laknak, már januárban eldöntik, nyáron merre utaznak, mit néznek meg.

A szimfonikus zenekar bérleteseinek 20 százaléka Ausztriából érkezik, nekik már korábban kiküldtük az e-maileket a szabadtéri játékok programjáról. Nekem, személy szerint Grazban vannak ismerőseim, de az Iseum igazgatónője is komoly kapcsolatokkal rendelkezik, így összességében azt mondhatom, a szűkös anyagi lehetőségeinken túl rengeteg olyan csatornán is igyekeztük reklámozni az előadásokat, amik nem kerültek pénzbe

- zárta szavait az igazgató.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Figaró is az Iseumban házasodna

Távcső híján nem sokat láttam, csodaszép a muzsika, amihez körítésként, a messzi távolban papírmasénak tűnő figurák mozogtak.

Figaro házasodna, ki állja a cehhet?

A legnagyobb érdeklődés az Evitát kíséri, a héten már szereplőválogatást tartanak. José Carreras áriaestjére viszont idén ne számítsunk Szombathelyen.

Pa-pa- Papageno - Premieren a Varázsfuvola

Az első felvonás még nem tud magával sodorni, ami jó az magában, külön-külön él. Miklósa Erika beragyogja a szombathelyi Iseumot...

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra

Tovább az oldalra