Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket.

Megjelent a NIF közbeszerzési felhívása.

A közelmúltban lapunk is foglalkozott Indul az új szombathelyi körgyűrű-szakasz terveztetése 2020. January 03. 08:17 a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közbeszerzési felhívásával, amely Szombathely észak-keleti elkerülőútjához keres tervezőt.

Már akkor sejteni lehetett, hogy nemsokára tervezőt keresnek a három részből álló projekt központi elemére, magára a Szombathelyt Kőszeggel összekötő M87-es útra is.

És most a NIF ki is írta a közbeszerzést .

Ahogy azt korábban írtuk, ez még nagyon messze van magától az építéstől, olyan messze, hogy még tippelni sem érdemes, mikorra készülhet el.

A NIF térképe a beruházásról
NIF

Azt viszont jelzi, hogy valami történik, másrészt a tervezéshez szükséges műszaki paraméterek között kutakodva kirajzolódik, hogy mi is épül majd.

Mit lehet tudni az új nyomvonalon létesülő Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útról?

 • A nyomvonal a 4+500 km kezdőszelvényben csatlakozik a Szombathely északkeleti elkerülő szakaszhoz Indul az új szombathelyi körgyűrű-szakasz terveztetése 2020. January 03. 08:17 .
 • A nyomvonal a tervezett Söptei úti új különszintű csomóponttól indulva 2x2 sávos, fizikai elválasztással rendelkező főútként északról kerüli el a Szombathelyi repülőteret
 • A nyomvonal északról kerüli el Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Kőszegfalva és Kőszeg a településeket Kőszeg-centrum csomópontig.
 • Az egybefüggő szakasz hossza 14,0 kilométer
 • A nyomvonalon a települések megközelítése érdekében 3 különszintű csomópontot építenek:

 • 1. csomópont: Gyöngyösfalu csomópont (új bekötéssel a település felé),
  2. csomópont: Lukácsházai csomópont (87 sz. közúti folyosó - 8641 j. ök. út),
  3. csomópont: Kőszeg - Centrum csomópont (87 sz. közúti folyosó - 8627 j. ök. út)
 • Épül egy darab szintbeli csomópont is Kőszeg északi részén, mely csomóponttal csatlakozik a jelenleg építés alatt lévő 87. számú főút Kőszeg (HU) - Rattersdorf (Rőtfalva AT) országhatár közötti szakaszhoz.

 • A nyomvonalon két különszintű átvezetés is lesz: egy mezőgazdasági földút átvezetése Lukácsháza térségében, valamint a 8636 j. ök. út különszintű átvezetése (87 sz. közúti folyosó - 8636 j. ök. út).
 • A Kőszeg-Szombathely gyorsforgalmi út elemeivel és azok időzítésével lapunk korábban már részletesen foglalkozott Már a magyar oldalon is (majdnem) dolgoznak az S31 és a 87-es út összeköttetésén 2019. January 14. 07:35 .

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Tech

  Tovább az oldalra