Ismét széttúrják Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút kereszteződését

Hogy ne érje nagy meglepetés, olvassa el figyelmesen, milyen forgalmi változásokra kerül sor.

Burkolatjavítási munkálatokat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút kereszteződésében 2024. május 30-án, csütörtökön – közölte lapunkkal cég.

A munkálatok a csúcsidőszakokon kívül, várhatóan 8 és 16 óra között zajlanak majd útlezárás és sebességkorlátozás mellett.

Útburkolat javítás a 86-os elkerülőn
2021-ben készült ez a fotó a helyszínen
Mészáros D. Zsolt

Mire kell számítani?

 • A munkavégzés ideje alatt a Rumi útról Gyöngyöshermán felé, valamint Gyöngyöshermán felől a Rumi útra nem lehet majd behajtani.
 • A Szőlős utca Rumi út felé vezető részét a szakemberek ezért lezárják, így az OMV töltőállomás utáni rész ideiglenesen zsákutcává alakul.
 • Gyöngyöshermán felől a várost a 86-os főút felől lehet megközelíteni.
 • A forgalomkorlátozás a Volánbusz járatait és a megkülönböztető jelzést használó járművek útvonalát nem befolyásolja, azok a munkaterület mellett a munkavégzés ideje alatt is elhaladhatnak.
 • Három éve javították

  A Rumi út és a 86-os út kereszteződését szűk három évvel ezelőtt javították a Magyar Közút szakemberei.

  Előtte lapunk foglalkozott az úttal, aminek akkor a balesetveszélyességig leromlott Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Rumi út és a 86-os út kereszteződése 2021. August 12. 07:15 volt az állapota. Még egy videót is készítettünk.

  Nem sokkal később – talán ebben a videónk is szerepet játszott – megkezdődtek a munkálatok Szeptemberre ígérték, de ma elkezdték a 86-os főút és a Rumi út kereszteződésének javítását 2021. August 24. 11:29 , a munkások felmarták a nyomvályúkat és az útfelület részlegesen új koptatófelületet kapott.

  Ezek szerint nem volt végleges a megoldás.

  Akkor a nyári meleggel és a hőhullámokkal indokolták a szakemberek a balesetveszélyes mélyedéseket.

  A kétségkívül forgalmas kereszteződésen valami átok ülhet, mert a korábbi években is rendszeresen javítani kellett Nem tudott végighajtani ma a Rumi úton? 2017. October 10. 18:31 a burkolatát.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Hasznos