Istálló és ezer szalmabála égett Csepregen

1200 négyzetméteres istálló és ezer szalmabála égett le a majorban. Ezt a tüzet valószínűleg nem gyújtogatás okozta, de megtudtuk, hogy egy gyújtogatót korábban elfogtak a közelben.

Kigyulladt és kedd hajnalra leégett egy istállóépület, valamint ezer szalmabála Csepreg határában, az ún. Anna majorban. A tűz továbbterjedését a csepregi és szombathelyi tűzoltók fékezték meg. A major tulajdonosa nem kívánt nyilatkozni, azt azonban megtudtuk tőle, hogy nem gyanakszik gyújtogatásra, véleménye szerint zárlat okozhatta a tüzet. Pulykák pedig azért nem voltak az épületben, mert két hete elszállították őket. Az anyagi kár csak a szalmabálákon több millió forint, ehhez jön még a megsemmisült istállóépület és a műszaki berendezések. A leégett bálákat munkagép segítségével húzták szét, hogy a tűzoltók elolthassák a még izzó szalmát.

Ezer bála és 1200 négyzetméteres istálló égett le Csepregen
Ezer bála és 1200 négyzetméteres istálló égett le Csepregen
Tánczos Mihály

A Csepregi Tűzoltóságtól kapott tájékoztatás alapján a tűzhöz Csepreg 1. és Csepreg 2., valamint Szombathely 1-2. és a vízszállító vonult. A riasztás hajnali 1.41-kor érkezett és 2-es, kiemelt fokozatban vonultak a tűzoltók. A kiégett istállóépület 1200 négyzetméteres volt.

Videó az oltásról

Korábbi tüzek: Elfogták a gyújtogatót

A nyugat.hu információja alapján a hónap elején leégett gabonatáblák károsultjai elfogtak egy gyújtogatót. Emiatt megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahonnan megerősítő válasz érkezett.

A Kőszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat egy 39 éves szombathelyi férfi ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2011.augusztus 03-án a délutáni órákban szándékosan tüzet okozott Tömörd határában. Az elkövető,az ott meggyújtott gabonákban több mint 10 millió forintos kárt okozott három gazdálkodónak. A kihallgatása során beismerő vallomást tett több gyújtogatással kapcsolatban is, melyek Szombathelyen, illetve annak környékén történtek. A rendőrség a tűzoltósággal együtt folytatja a körülmények tisztázását,a helyszínek azonosítását. - áll a rendőrségi közleményben.

Száz bála szalma és széna égett Tömörd mellett
Korábbi tömördi tűz oltása - ezen a településen kapták el a gyújtogatót
Tánczos Mihály

A nyugat.hu több alkalommal is fotózott az elmúlt időszakban olyan helyszíneken, ahol feltehetőleg gyújtogatás történt. A Vát közelében égő autóalkatrészekhez Felgyújtott autóalkatrészek és szlovák autó balesete 2011. May 15. 12:24 és a Zanat közelében lévő fürdőszobacentrum mögött lángra kapott szeméthez mi hívtuk a tűzoltókat. Az utóbbinál a tűz eloltása után nem sokkal ismét fellángolt egy kupac, füstje beterítette a Tesco parkolót. De ott voltunk a Balogunyom melletti gabonatábla tűznél is, ahol messze az úttól kapott lángra és égett le a búzatábla. Tömördön - ahol a gyújtogatót elkapták - már egy korábbi tűz kapcsán Gyújtogatás? - Száz bála és majorsági épület ég Tömördön 2011. June 06. 18:07 is feltételezett gyújtogatásról tudósítottunk.

Úgy tudjuk, a gyújtogató előszeretettel ment vissza az általa előidézett tűzesetekhez és élvezettel nézte az oltást. A feltehetőleg piromán férfi komoly anyagi kárt okozott, egyetlen gyújtogatásával átlépte a 10 millió forintos kárértéket, amiért a bíróság előtt kell felelnie.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Felgyújtott autóalkatrészek és szlovák autó balesete

Szombathelyről is látszott a füstje annak a tűznek, amit Vát és Szeleste között gyújtott valaki, hogy autóalkatrészeket égessen. Salköveskútnál egy fáradt szlovák sofőr autója borult fel.

Gyújtogatás? - Száz bála és majorsági épület ég Tömördön

Cikkünk megjelenésekor még oltják a csepregi és szombathelyi tűzoltók a Tömörd melletti Kincsédpusztán fellobbant lángokat. A helyiek biztosak abban, hogy gyújtogatás történt. Képgaléria.

Birkatrágya okoz tüzet tavaszonként Szombathelyen?

Egy ideje tavasszal rendszeresen munkát ad a tűzoltóknak a szombathelyi repülőtér környékén és a katonai gyakorlópályán fellobbanó tűz. A tüzek közelében birkatrágya is van. Ma is oltottak.

Gyújtogatás a szombathelyi reptér mellett - 10 nap 5 tűzeset

Bár a tűzoltók nem mondhatják, mi megelőlegezzük, hogy szándékosan lobbantja valaki lángra a volt honvédségi gyakorlóterületet a repülőtér mellett. Tíz nap alatt öt eset nem lehet véletlen.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló