Iszonyúan sok magyar dolgozik Ausztriában

A román, lengyel, török és délszláv dolgozók száma apad, de a mi honfitársaink rendületlenül áramlanak a szomszédba. Már majdnem annyian dolgoznak odaát, mint Vas megyében.

December végén 94 458 magyar állampolgár dolgozott hivatalosan Ausztriában az ottani társadalombiztosítási szövetség (Hauptverband) adatai szerint – írja a Privátbankár .

Ez 4304 fővel több, mint novemberben, és 6136 fővel több, mint egy évvel korábban. Nem jelent rekordot, az augusztusban 97 133 fő volt, ám könnyen lehet, hogy januárban új csúcs következik, merthogy nyáron és télen mindig megnő az alkalmazottak száma.

A magyarok létszámának növekedése mellett sok ezerrel esett vissza például a román, a lengyel vagy a török, délszláv dolgozók száma.

Igaz, a németek létszáma viszont nőtt, csaknem háromezerrel, valamint a hollandoké, a szlovákoké és a horvátoké is.

Józing Antal

A Hauptverband adatai szerint az Ausztriában dolgozó magyarok száma 2012-ben még „csak” 40 ezer körül volt. Ez a szám évente masszívan és töretlenül emelkedett, hogy 2019-re minden bizonnyal elérje vagy meg is haladja a 100 ezret.

Ez a szám annak tükrében különösen mellbevágó, hogy jelenleg kb. 120 ezer ember dolgozik Vas megyében.

A hivatalos hírhez és a legújabb számokhoz tartozik az alábbi Facebook-vélemény is:

És ujjongunk, hogy Magyarországon nincs munkanélküliség, sőt munkaerőhiány van...Hát akkor elmondom: van munkanélküliség. 66 ezer ember már több mint egy éve nem talál a szakmájának (vagy lakhelyének, egészségi állapotának) megfelelő munkát. Csak ugye ők már “passzív” munkanélküliek, tehát nem szerepelnek a fincsin kikozmetikázott statisztikákban... (lásd még a közmunkásokat is) Az osztrák adatokhoz még simán hozzászámolhatjuk azt a minimum 25-30 ezer embert, akik szürkén/feketén dolgoznak kint...

Viszont jó hír, hogy nem teljesen reménytelen Lehet, mégis visszaáll a magyarok családi pótléka Ausztriában 2019. January 24. 13:39 , hogy visszaáll a családi pótlékok korábbi rendszere.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság