Ítélet született a Vas megyében súlyos balesetet okozó német férfi ügyében

Frontálisan ütközött egy BMW egy Volkswagennel Zsédeny közelében.

A Sárvári Járásbíróság maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 10 hónap - végrehajtásában 2 évre felfüggesztett- fogházra, 150 ezer forint pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy német állampolgárt - közölte a Szombathelyi Törvényszék .

A tényállás szerint a vádlott 2018. november 12-én délelőtt egy német rendszámú, BMW X3 típusú személygépkocsival közlekedett a 84-es számú főúton Sopron felől Sárvár irányába.

Nyugat.hu

Személygépkocsijában elöl jobb oldalon utasként szállított a sértett nőt. A vádlott személygépkocsijával a főút 74. kilométer-szelvényében egyenes útszakaszon haladt, amikor áttért a menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ahol ekkor érkezett egy magyar forgalmi rendszámú, Renault Trafic típusú gépkocsiból és a hozzá kapcsolt pótkocsiból álló járműszerelvény.

A Renault vezetője a járműszerelvényt a menetiránya szerinti jobb oldali útpadkára kormányozta, azonban ennek ellenére a vádlott személygépkocsijának bal eleje – a terelővonaltól 2,6 méter távolságra - ütközött a pótkocsi bal oldali kerekének, majd a BMW tovább haladva a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávban, de már az úttest szélén frontálisan ütközött a járműszerelvény mögött érkező – egy férfi által vezetett – magyar rendszámú, VW Sharan típusú személygépkocsival.

Nyugat.hu

A baleset következtében a férfi sértett nyolc napon túl gyógyuló – 60 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérüléseket szenvedett el. Az elszenvedett sérülésekből nála maradandó fogyatékosság alakult ki, amely munkaképesség-csökkenésben kifejezve 20%.

A női sértett a baleset során nyolc napon túl gyógyuló súlyos testi sérüléseket szenvedett el, amelyek tényleges gyógytartama a hat hónapot meghaladta, így nála súlyos egészségromlás áll fenn.

Nyugat.hu

A balesetben a vádlott is nyolc napon túl gyógyuló – 120 nap tényleges gyógytartamú – súlyos testi sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ 25. § (2) bekezdésében írtakat, mert járművével az úttesten annak nem a menetirány szerinti jobb oldalán közlekedett.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védő három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére, míg a távollévő vádlott a kézbesítéstől számított nyolc napon belül élhet fellebbezéssel.

A balesetről lapunk annak idején részletesen beszámolt Frontálisan ütközött egy BMW egy Volkswagennel Zsédeny közelében 2018. November 12. 13:24 .
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Frontálisan ütközött egy BMW egy Volkswagennel Zsédeny közelében

Ketten súlyosan megsérültek, a tűzoltóknak kellett kimenteniük őket a roncsból.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sokkoló