Itt a mai bejelentés: az „extraprofitból” védi meg a rezsit Orbán

A rezsit megvédjük, az extraprofitot elvonjuk! – jelentette be a miniszterelnök.

Drasztikus áremelkedésekhez vezet a háború és a brüsszeli szankciós politika Orbán Viktor szerint. Az energiaárak tovább emelkednek, és ezért egyre nehezebb és költségesebb megvédeni a családokat – mondta Orbán Viktor Facebook-videójában. Hozzátette: a honvédséget is haladéktalanul meg kell erősíteni.

Az emelkedő kamatok és az emelkedő árak miatt a nagy bankok és multik extraprofitra tesznek szert, a kormány ezért úgy határozott, hogy létrehoz egy rezsivédelmi alapot és egy honvédelmi alapot. „Innen fizetjük majd ki a rezsicsökkentés és a honvédség megerősítésének költségeit” – fogalmazott Orbán.

„Kötelezzük a bankokat, a biztosítókat, a nagykereskedelmi láncokat, az enegiaipari és kereskedő cégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be” – vázolta a tervet Orbán arra alapozva, hogy akik ebben a háborús helyzetben extra haszonra tesznek szert, azoktól elvárják, hogy segítsék az embereket.

Az intézkedések ugyanakkor időben korlátozottak, 2022-re és 2023-ra vonatkoznak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság