Itt a szezon, és nincs tele a Balaton

Inkább külföldre mennek az emberek.

Nagyon sok szabad szoba van a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon. A Szállodaszövetség elnöke szerint vannak olyan hotelek, ahol 20-30 százalékkal kevesebb a vendég, mint tavaly ilyenkor – derül ki az RTL Híradójából . Sokan inkább a külföldi utakat választják a hazai nyaralás helyett. Horvátországba például kétszer annyian foglalnak szállást ezen a nyáron, mint tavaly a szállás.hu várakozásai szerint.

Rengeteg szabad szállás közül lehet választani a Balatonnál: az egyik legnagyobb szálláskereső oldalon találunk szobát akár már holnaptól is, tulajdonképpen bárhol. A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Baldauf Csaba a Híradónak arról számolt be, hogy messze nincs telt ház. Badacsonyban az előző években ilyenkor már augusztusra sem lehetett szobát foglalni, most még bőven van hely.

Úgy tűnik, a Balaton helyett sokan választották például Horvátországot. A Szállás.hu sajtószóvivője azt mondta: arra számítanak, hogy a tavalyi évhez képest kétszer annyi horvátországi foglalásuk lesz. A Szállodaszövetség elnöke szerint mindennek nem a hazai áremelkedés az oka, pusztán az, hogy két évig nem nagyon lehetett utazni a járvány miatt. Abban bízik, hogy akik külföldre mennek, ők is eltöltenek majd néhány napot valamelyik itthoni szállodában is, ha nem is annyit, mint tavaly.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság