Milyen háborúkat vív egymással Oroszország és Izrael? - Előadás Szombathelyen

Mi köze a két ország kapcsolatának a geopolitika hullámvasútjához? Erről is szó lesz Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő előadásán szombaton 16 órakor a Pelikán hotelben.

A geopolitika hullámvasútján: Izrael és Oroszország kripto-háborúi és együttműködései címmel tart előadást Szombathelyen Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő.

Az előadás a Millenium Alapítvány és lapunk kiadója, a Nyugat Média és Világháló Egyesület közös szervezésében szombat délután 16 órakor, a Park Hotel Pelikán konferenciatermében lesz.

Robert C. Castel
Józing Antal

Izrael és Oroszország kapcsolatát leginkább egy dobostortához lehetne hasonlítani. A cukormázon az USA egyik legmegbízhatóbb szövetségesét látjuk, amint következetesen támogatja a nagy patrónusát a megmérettetésben a Szovjetunió, és később Oroszország ellen.

A következő réteg már nem a diplomácia világa, hanem egy titkos háborúé, amit Oroszország elődállama, a Szovjetunió viselt évtizedeken át a zsidó állam ellen. Ez a rendszerint hírszerzési eszközökkel megvívott titkos háború, 1967 és 1973 között egy kinetikus háborúvá eszkalálódott, amit vadászgépekkel, ballisztikus rakétákkal és kommandó akciókkal vívtak.

A torta következő rétege egy nagyon mély etnikai-kulturális összefonódás a két nemzet között, ami megteremtette a lehetőséget úgy a diplomáciai gazdasági együttműködésre, mint egy katonai modus vivendi kialakítására Szíriában. A legmélyebb réteg hangulata újra baljós, mert a kisebbségvédelem ürügyére épülve magában hordja az orosz beavatkozás lehetőséget Izrael belügyeibe, és előrevetíti egy esetleges második orosz-izraeli háború árnyékát.

Az előadás célja bemutatni ennek a hihetetlenül komplex és ellentmondásos kapcsolatnak a különböző aspektusait. Az legfőbb tanulság, hogy lehet, hogy egy nemzetnek nincsenek állandó barátai, csak állandó érdekei, de ugyanakkor nincsenek állandó ellenségei sem.

Az előadás ingyenes, a helyszín és az időpont még egyszer: október 1. szombat 16 óra, Park Hotel Pelikán konferenciaterme.

Robert C. Castel három éve a kámoni arborétumban tartott előadást A klímaváltozás kapcsán „zöld vallás”-ról is beszélt egy biztonságpolitikai szakértő a Kámoni Arborétumban 2019. August 16. 19:25 ahol a "zöld vallásról" is beszélt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Programajánló

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t