Félkilométernyi járdát újítnak fel a szombathelyi Váci Mihály utcában

Az év végéig 200 millió forintot akarnak járdákra költeni - mondta Nemény András polgármester.

A Váci utca Paragvári felé eső végén dolgoztak a munkások csütörtök délben, amikor a városvezetés sajtótájékoztatójára érkeztünk. Egy részén már készen van az új járda, a munkások éppen a 13-as számú ház előtt aszfaltoztak.

Járdafelújítás a Váci Mihály utcában
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Nemény András polgármester és Horváth Soma alpolgármester érkezett, utóbbi egyébként a választókerület képviselője is. A polgármester azzal kezdte, hogy a város több pontján újultak meg járdák a közelmúltban, az a céljuk, hogy minden körzetben legyen felújítás.

Az idei költségvetésben 55 milliót szántak erre a célra, de remélik, hogy év közben ezt több mint 100 millióval növelni tudják. Azt remélik, hogy az év végéig a keret eléri a 200 millió forintot.

Járdafelújítás a Váci Mihály utcában
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Mint mondta, eddig megújultak a Kassák, Bolyai és Szűrcsapó utcák járdái, a közlejövőben pedig a Csónakázótó uszodával szemközti partja újul meg, és rendbe teszik az Emlékmű környékét. Hozzátette, a belügyminisztérium támogatásából Mi történt a belügyminisztérium 900 milliós támogatásával, miért nem indultak el a felújítások? February 04. 11:41 három gyűjtőút, a Paragvári, a Nádasdi, a Magyar utcák, valamint a Dozmati utca újul meg, jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak.

Járdafelújítás a Váci Mihály utcában
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Horváth Soma szerint ilyen mértékű járdafelújítás nem volt az elmúlt években, mint most. A Kassák utcában 200, a Bolyai utcában több száz, a Szűrcsapó 20, mögött 70 méternyi járdát újítottak fel.

A Váci utca páratlan oldalnak járdája a Paragváritól egészen az utca közepéig megújul, ami mintegy fél kilométeres szakaszt jelent.

Járdafelújítás a Váci Mihály utcában
Bonyhádi Zoltán / szombathely.hu

Megkérdeztük, hogy az Emlékmű környékének rendbetételében számítanak-e a volt Tóvendéglő tulajdonosának, a Metal Hungária Zrt.-nek a segítségére. A cég ez év elején ígérte meg Felújítja Szombathely emblematikus emlékművét a Tóvendéglő új tulajdonosa January 30. 06:54 , hogy felújítják az Emlékművet és rendbe teszik a környékét. Nemény András azt mondta, igen, számítanak, és erre célzott, amikor megemlítette a helyszínt. Az ügyben jelenleg még egyeztetnek - mondta a polgármester.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet