Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A kormányoldal és sajtójuk húsvétja nagyrészt az „oltásellenes baloldal” elleni kampány jegyében telt

Pénteken indították a kampányt, nálunk szavazhat is arról, hogy mennyire lesz eredményes számukra.

Húsvét előtt, nagyszombat délelőttjén jelentette be A Fidesz hivatalosan is beindítja a baloldalt oltásellenesnek kikiáltó kampányát April 03. 10:24 Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, hogy pártja elindítja online kampányát, amiben be akarják mutatni, „mekkora felelőtlenség az, amit a baloldal csinál, hiszen az az oltásellenes politika, amit folytatnak, az emberéletekbe kerül”.

A kormánypárti sajtó azonnal ráfordult az új irányra

A kampány azonnal el is indult, és nem csak a közösségi oldalakon: sajtójukra is rábízták az üzenet eljuttatását, miszerint a baloldal a felelős a járvány halottaiért, mert az embereket le akarják beszélni arról, hogy beoltassák magukat.

Az ellenzéki pártoknak kellett két nap, hogy reagáljanak, húsvéthétfőn közös videóban álltak ki Közös videóban kérik az ellenzéki pártok vezetői, hogy mindenki oltassa be magát April 05. 15:30 az oltások mellett, és azt kérték, hogy mindenki oltassa be magát. Politikusaik saját oldalaikon már előtte is megtették ezt, de a videó jelentette a közös kiállást.

Talán soha semmi nem mutatta meg ennyire a kormánypárti média kézi vezérlését, mint ez a történet. Igaz, a szombathelyi önkormányzati oltópontok esetében Mi folyik itt? Már az oltópontok is lehetnek ellenzékiek és kormánypártiak? March 13. 11:41 hasonló történt, a helyi kormánypárti sajtó először még pozitívan írt a tervről, aztán egyik pillanatról a másikra, egyszerre váltottak irányt.

Egymástól átvett anyagok

Megnéztük, hogy az online sajtóban milyen erővel jelentkezett a Fidesz-kampány, éppen húsvétkor, amit pont a magát konzervatívnak és kereszténynek tartó Fidesznek és tagjainak kellett volna tiszteletben tartaniuk.

A Fidesz online zászlóshajójának számító Origón húsvétvasárnap és húsvéthétfőn összesen hét cikkben írtak az „oltásellenes baloldalról”. Hangsúlyozzuk, ebben nincsenek benne a nagyszombati és a mai, azaz kedden megjelent cikkek.

Megnéztük még a Vas megyei napilap online kiadását is, nem voltunk meglepődve, hogy két nap alatt ott is pontosan hét darab ilyen cikket találtunk, ezek többségét az Origótól vették át.

Belenéztünk a Facebookon megosztott cikkek kommentjeibe is, nem volt nagy meglepetés. A Fidesz-szimpatizánsok a baloldalt szidták, volt, aki egyenesen gyilkosoknak nevezte az ellenzéki politikusokat, de voltak olyanok is, akik megpróbálták megcáfolni a kampány valóságtartalmát, utóbbiak előbb-utóbb szintén megkapták a baloldalra használt jelzőket.

Sikeres lesz-e a kampány?

Azt nem tudjuk, meddig tart a Fidesz kampánya, valószínűleg addig, amíg úgy érzik, hogy eredményes. Vagy inkább, amíg eredményesnek látják. Hiszen a kampánynak három célja van: démonizálni az ellenzéket, rájuk terhelni a kampánykezelés hibáiért a felelősséget, és elterelni a figyelmet arról, hogy Magyarországon kétségbeejtően sokan halnak meg a járványban.

Hogy mennyire lesz eredményes ez a kampány, az később derül ki, mi azért kíváncsiak vagyunk olvasóink véleményére, ezért kérjük, szavazzanak. Véleményüket várjuk kommentben, szavazni csütörtök (április 8.) éjfélig lehet.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra