Veszélyhelyzeti rendeletben titkosította a kormány az Operatív Törzs jegyzőkönyveit, adatait

Fél nappal azelőtt hozták a rendeletet, hogy a bíróság tárgyalt volna a jegyzőkönyvek nyilvánosságra hozataláról.

Hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben egy veszélyhelyzeti rendelet, ami 23 órakor hatályba is lépett.

Ennek lényege, hogy az Operatív Törzs (és annak munkacsoportjai) döntéseivel összefüggő adatot, különösen az ülésről készült jegyzőkönyvben, összefoglalóban szereplő adatokat titkosították, azok még bírósági eljárásban sem ismerhetők meg.

A rendeletet a veszélyhelyzeti felhatalmazással hozta a kormány, azzal, hogy a folyamatban lévő eljárásoknál is alkalmazni kell.

Az ügyről Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő azt írta a Facebookon, hogy ma lesz egy tárgyalás, ahol arról kell döntenie a bíróságnak, hogy az Operatív Törzs ülései jegyzőkönyveinek tartalma megismerhető-e.

Elég sokan lennénk arra kíváncsiak, hogy a COVID-ra való hivatkozással a számtalan korlátozásról, oltási kötelezettségről milyen adatok, tények alapján hozták meg a döntéseket – írta. Hozzátette: „Egy demokratikus jogállamban nem hoznak az éj leple alatt a társadalom tagjainak jogait korlátozó rendeletet.”

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet