Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Újabb milliárdok versenysportra és magyarságkutatásra a járvány elleni védekezés jegyében

1,4 milliárd forintot kap a Mátyás király csontjainak összerakásán dolgozó Magyarságkutató Intézet. Például.

Szerdán ismét módosította a kormány az állami költségvetést, az intézkedések az éjszaka megjelent Magyar Közlönyben olvashatók .

A rendkívüli kormányzati intézkedésekre félrerakott keretből összesen 3,6 milliárd forintot vettek ki. Ebből

 • 1 milliárdot kap az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) sporttevékenységek, azon belül versenysport és szakmai tevékenységek támogatására
 • 1,2 milliárd forintot a Magyarságkutató Intézet kap, egymilliárdot dologi kiadásokra, 200 milliót pedig személyi juttatásokra és járulékokra fordíthatnak. Az intézet munkatársai végzik a fehérvári királysírban található maradványok alapján az Árpád-ház genomjának vizsgálatát, és náluk készült a rengeteg kritikát kiváltó animációs film a pozsonyi csatáról.
 • A Gazdaságvédelmi Alapból 7,5 milliárd forintot vett ki és adott más célokra a kormány.

 • 3,7 milliárd forintot a Miniszterelnökség kap „Kulturális fejlesztési, örökségvédelmi és egyéb feladatok ellátásának támogatása gazdasági társaságok részére” .
 • 2,1 milliárdot kap a közoktatás csúcsszerve, a Klebelsberg Központ. 1,1 milliárd jut fővárosi fejlesztésekre.
 • 540 milliót kap az állami vagyonkezelő ingatlanberuházásokra.
 • A Gazdaságvédelmi Alapon belül is átcsoportosított pénzeket a kormány:

 • 1,5 milliárdot segélyhitelezés helyett „regionális határon túli és egyéb nemzetközi fejlesztési és kutatási programokra” fordítanak.
 • 631 milliót vesznek el a paksi bővítéssel kapcsolatos Közép-Duna menti fejlesztésektől és adnak át a Miniszterelnökségnek.
 • A kormány többször is olyan célokra fordított a járványhelyzet vagy a gazdaság védelmére szánt keretből nagyobb összegeket, amelyek nem tartoznak a válsághelyzethez. Március elején például 8 milliárddal emelték meg Lesz másik: 19 milliárdból épülhet a nyíregyházi stadion March 04. 08:21 a nyíregyházi stadion költségeit a gazdaságvédelmi alapon belül.

  November végén ebből 107 milliárdot költöttek el 170 milliárdot szórt szét a kormány az éjszaka, közel tízmilliárdot sportlétesítmények kaptak 2020. November 27. 08:47 , ebből közel tízmilliárdot sportlétesítmények kaptak.

  November közepén a labdarúgóklubok kaptak Bértámogatást kapnak a labdarúgóklubok is a korlátozások miatt 2020. November 12. 10:38 bértámogatásokat, szeptemberben közel 200 milliárd forintot osztottak ki 34 milliárd forintot kap a honvédség terrorellenes intézkedések címszó alatt 2020. September 10. 10:17 . 34 milliárdot kapott a honvédség terrorellenes intézkedésekre, 3,8 milliárd ment sportlétesítmények fejlesztésére és kezelésére.

  A sort lehetne folytatni, a lényeg, hogy a járványhelyzetre hivatkozva a kormány több száz milliárd forintot adott kormányhatározattal olyan célokra a járványhelyzet és a gazdaságvédelem jegyében létrehozott alapokból, amelyeknek semmi közük a jelenlegi helyzethez.

  Kedves Olvasó!
  Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
  Köszönjük!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság

  Tovább az oldalra