Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi jégcsarnok befejezéséhez a helyi vállalkozók segítségére számítanak

Mintegy 350 millió forint kellene a TAO-felajánlásokból.

Eddig ilyet még nem tett egyik városvezetés sem - mondta Horváth Attila alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján. Ugyanis arra kérte a TAO-támogatás nyújtására jogosult szombathelyi és környéki vállalkozókat, hogy támogassák a jégcsarnok építését.

Mint mondta, a jégcsarnokot még az előző városvezetés tervezte meg, és az építkezés is az előző ciklusban kezdődött. A jelenlegi városvezetés úgy gondolja, hogy akkor van joguk elődjeik munkáját kritizálni, ha a jó, pozitív ügyeket is megemlítik, Horváth Attila szerint ilyen a jégcsarnok építése is.

"Ami jó, azt folytatni kell"

Eddig mintegy 1,5 milliárd forint TAO-támogatást kapott a projekt, a befejezéshez viszont szükség van még mintegy 350 millió forintra. Ehhez kérik a vállalkozók segítségét, a támogatás részleteiről a város hivatalos oldalán tájékozódhatnak .

Képeink a 2018.novemberi állapotot mutatják
Józing Antal

Az alpolgármester kiemelte, a jégcsarnok lesz az otthona a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak, de a városlakók is használhatják, akár nyáron is. A csarnok papíron önfenntartó lesz, a csapatok bérleti díjat fizetnek majd - tette hozzá.

Kérdésünkre elmondta, a városvezetés tavalyi átvétele után szembesültek azzal, hogy hiányzik még pénz a befejezéshez, viszont a járvány és az azt kísérő szigorítások sok mindent átírtak, ezért fordulnak most a vállalkozásokhoz. Az alpolgármester reméli, hogy sikeres lesz az akció, megjegyezte azt is, ha a hiányzó 350 millió nagyobb része összejön a támogatásokból, az már pozitívum, néhány tízmilliót a város is szánhat rá.

De a járvány és a gazdasági visszaesés miatt jelenleg minden képlékeny - mondta Horváth Attila.

Régi történet, néhány csavarral

Január végén írtunk Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül 2020. January 28. 13:29 utoljára az épülő szombathelyi jégcsarnokról, mivel akkor már át kellett volna adni a létesítményt. Nagy nehezen, a SZOVÁ-tól, az önkormányzattól és Nemény András polgármesterről sikerült némi információt szerezni.

Képeink a 2018. novemberi állapotot mutatják
Józing Antal

Azt már korábban tudtuk, hogy a SZOVA építi a jégcsarnokot, ami januárban mintegy 60 százalékban volt kész. De mintegy 400 millió forint hiányzott. Nemény András akkor azt mondta, a TAO-támogatásokból kellene befolynia ennek az összegnek.

A polgármester akkori véleménye szerint az történt, hogy menet közben elszálltak az építőipari költségek, és a jégcsarnokot nem lehet csökkentett műszaki tartalommal megépíteni. A jó hír az, hogy nincs időkényszer, így az építkezés mindenképpen meg fog valósulni - mondta akkor Nemény András.

Nem sokkal korábban, 2018 novemberének végén hivatalos bejárást tartottak Bejártuk az épülő 2,5 milliárdos szombathelyi Jégcsarnokot és rákérdeztünk a dolgokra 2018. November 20. 15:01 az épülő csarnokban, ahol több információt is megosztottak a sajtóval. Az akkori adatok szerint közel kétmilliárd forintba kerül, TAO-támogatásból épül, a pályázatot a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klub nyerte.

Így tulajdonképpen a Klub beruházásáról van szó, az akkori elképzelések szerint sem a városnak, sem a SZOVÁ-nak nem kerül pénzébe. A Klub a jégkorong mellett más korcsolyaszakosztályokat, sőt curlinget is tervezett indítani, a korcsolyázni vágyó szombathelyieknek napokat

tesznek majd félre

, ami jó eséllyel a hétvégéket jelenti.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra