Jelentősen bővült a magyarországi fürdők vendégforgalma tavaly

Jelentősen bővült a magyarországi fürdők vendégforgalma tavaly, amikor az előzetes adatok szerint 6-7 százalékkal több, közel 42 millió vendéget fogadtak - mondta Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség új elnöke sajtóbeszélgetésen kedden Budapesten.

A gyógy- és egészségturizmusban jelentős növekedési lehetőség van a turisztikai szervezetek szerint, a gyógy- és wellnessfürdők az összes szállodai vendégéjszaka több mint 30 százalékát, az ágazat árbevételének 30 százalékát adják jelenleg.

A fürdőszövetség elnöke a Magyar Turisztikai Szövetség háttérbeszélgetésén rámutatott: az ország tíz leglátogatottabb úti célja között 9 fürdőváros, 8 gyógyhely van. Az ágazat teljesítményéről részletesebb adatok majd július-augusztusban lesznek közlése szerint. Jelenleg az országban 564 közfürdő működik, köztük 86 gyógyfürdő van, de csak a 20 legnagyobb tud stabilan nyereséget termelni, amit az ágazat legnagyobb tragédiájának nevezett.

Közölte: a gyógyfürdőket 1453 termálkút látja el és 256 féle minősített gyógyvízzel rendelkezik az ország. A turisztikai szövetséggel azon dolgoznak, hogy átfogó gyógyvízkutatás készüljön a magyar gyógyvízkincsről a fürdők látogatottságának további növeléséhez.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság