Jelentősen csökkent a gázár a holland gáztőzsdén

De még mindig jóval magasabb, mint nem támogatott magyar ár.

Jelentősen, csaknem 16 százalékkal csökkent az európai gázár az irányadónak számító TTF holland gáztőzsdén nyitáskor hétfőn.

Percekkel a kereskedés 8 órai indítása után a legközelebbi, szeptemberi határidőre 1 magawattóra jegyzése 286 euróra esett, majd 295 euróra korrigált és a következő csaknem 45 percben alig mozdult el erről a szintről.

Reggel 8.45-kor 11 százalékos csökkenéssel, 302 eurón (kb. 120 ezer forint) állt a szeptemberi jegyzés pénteki záróértékéhez képest.

Ez köbméterre és forintra átszámolva kb. 1300 forint, ami még mindig jóval magasabb, mint a nem támogatott, 747 forintos magyar ár.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság