Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Jobbik vissza szeretné kapni a pártból kilépő Bana Tibor mandátumát

A frakcióból kilépő többi képviselőnek is üzentek. Közben Balassa Péter azt mondta, nem szűnik meg a Jobbik Vas megyében.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, tovább folyik a Jobbik belháborúja. Bana Tibor, a párt országos listájáról a parlamentbe jutott Vas megyei képviselő hétfőn jelentette be Bana Tibor, Vas megyei országgyűlési képviselő kilépett a Jobbikból March 02. 17:07 , hogy kilép a Jobbikból, és a jövőben függetlenként folytatja.

Kedden reggel Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei elnöke közleményt adott ki Vas megyében megszűnt a Jobbik, kiléptek az alapszervezetek a pártból March 03. 08:46 arról, hogy a megyében megszűnt a párt, mert az alapszervezetek is távoznak a Jobbikból.

Közben Balassa Péter, akit nemrég a párt vasi és Győr-Moson-Sopron megyei regionális igazgatójának neveztek ki, a Népszavának kihangsúlyozta, hogy nem szűnt meg a Vas megyei Jobbik és azt állította, hogy már több, a párt mellett kitartó megyei alapszervezeti vezetővel egyeztetett a nap folyamán. Bizakodó a párt jövőjét illetően, szerinte a Jobbik megújítása és átalakítása zajlik most. A Jobbik vezetésével kapcsolatban hozzátette: erős párthoz erős vezető kell.

Kedd délután aztán reagált a Jobbik országos elnöksége, tőlük is közlemény érkezett, azt írták, ha Bana Tibornak a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadják. Üzentek az országgyűlési frakcióból kilépő képviselőknek is, azt, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.

A Jobbik közleménye

Bana Tibor a kilépését bejelentő videójában jelezte, hogy a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni.

Kilépése ellenére a Jobbik szeretné támogatni ebbéli törekvésében, így amennyiben a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadjuk.

A Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.

Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Egy szerkesztőség fenntartása nagyon sok pénzbe kerül. Segítsd a Nyugat.hu munkáját, mert a függetlenségnek ára van! December 3-tól 20-ig tartó kampányunkban kétmillió forintot szeretnénk összegyűjteni. Ezt a pénzt elsősorban az újságírók bérére szánjuk, hogy a valóban fontos ügyekkel foglalkozhassanak. Itt támogathatsz és tudhatsz meg többet a kampányunkról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés