A Jobbik vissza szeretné kapni a pártból kilépő Bana Tibor mandátumát

A frakcióból kilépő többi képviselőnek is üzentek. Közben Balassa Péter azt mondta, nem szűnik meg a Jobbik Vas megyében.

Úgy tűnik, tovább folyik a Jobbik belháborúja. Bana Tibor, a párt országos listájáról a parlamentbe jutott Vas megyei képviselő hétfőn jelentette be Bana Tibor, Vas megyei országgyűlési képviselő kilépett a Jobbikból 2020. March 02. 17:07 , hogy kilép a Jobbikból, és a jövőben függetlenként folytatja.

Kedden reggel Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei elnöke közleményt adott ki Vas megyében megszűnt a Jobbik, kiléptek az alapszervezetek a pártból 2020. March 03. 08:46 arról, hogy a megyében megszűnt a párt, mert az alapszervezetek is távoznak a Jobbikból.

Közben Balassa Péter, akit nemrég a párt vasi és Győr-Moson-Sopron megyei regionális igazgatójának neveztek ki, a Népszavának kihangsúlyozta, hogy nem szűnt meg a Vas megyei Jobbik és azt állította, hogy már több, a párt mellett kitartó megyei alapszervezeti vezetővel egyeztetett a nap folyamán. Bizakodó a párt jövőjét illetően, szerinte a Jobbik megújítása és átalakítása zajlik most. A Jobbik vezetésével kapcsolatban hozzátette: erős párthoz erős vezető kell.

Kedd délután aztán reagált a Jobbik országos elnöksége, tőlük is közlemény érkezett, azt írták, ha Bana Tibornak a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadják. Üzentek az országgyűlési frakcióból kilépő képviselőknek is, azt, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.

A Jobbik közleménye

Bana Tibor a kilépését bejelentő videójában jelezte, hogy a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni.

Kilépése ellenére a Jobbik szeretné támogatni ebbéli törekvésében, így amennyiben a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadjuk.

A Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.

Üdvözlettel,
Jobbik Magyarországért Mozgalom

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet