Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Jöhet a népszavazás a Fudanról

És az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról.

A napokban elkezdődhet az aláírásgyűjtés azért, hogy az országgyűlési választásokkal egy időben a nép dönthessen a Diákváros megépüléséről és az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról - írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán a Kúria határozatára reagálva.

Karácsony Gergely emlékeztetett, júliusban öt kérdésben kezdeményezett népszavazást, hogy - mint írta - megmutassák a hatalomnak, vannak valódi problémák, amelyekről beszélni kell.

Az öt kérdés közül szerdán kettőt "átengedett" a Kúria - közölte.

A politikus, aki a Párbeszéd társelnöke is, azt írta, egy-két napon belül átveszik az íveket, és még az idén összegyűjtenek 200 ezer aláírást, hogy "véleményt mondhassunk a jövőnkről".

Úgy fogalmazott: a népszavazás intézménye nem arra való, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "kamukérdésekkel uszítsa egymásnak az embereket, a nép szava nem az ő szava".

Karácsony Gergely kiemelte: nem fogják engedni, hogy a kormány kínai elitegyetemet építsen a megfizethető lakhatást biztosító Diákváros helyére, ehhez pedig népszavazásra van szükség, hogy végre tisztán lásson a hatalom, az embereknek nem kínai érdekeket kiszolgáló, adófizetőket eladósító beruházásokra van szüksége, hanem megfizethető kollégiumra a gyerekeiknek.

Tavasszal véleményt mondhatnak az emberek az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról is - írta, hozzátéve: az álláskeresési járadék - Európában egyedülálló módon - jelenleg csupán három hónapig jár minden magyar embernek, ez a válságban, mikor emberek önhibájukon kívül váltak munkanélkülivé, egyszerűen elfogadhatatlan.

Kedves Olvasó!

Hangot szeretnénk adni nektek! Kérjük, segítsetek nekünk abban, hogy elindítsuk új stúdiónkat, és hogy minél több beszélgetést és videót készíthessünk veletek, nektek!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet