Jöhet a népszavazás a Fudanról

És az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról.

A napokban elkezdődhet az aláírásgyűjtés azért, hogy az országgyűlési választásokkal egy időben a nép dönthessen a Diákváros megépüléséről és az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról - írta Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán a Kúria határozatára reagálva.

Karácsony Gergely emlékeztetett, júliusban öt kérdésben kezdeményezett népszavazást, hogy - mint írta - megmutassák a hatalomnak, vannak valódi problémák, amelyekről beszélni kell.

Az öt kérdés közül szerdán kettőt "átengedett" a Kúria - közölte.

A politikus, aki a Párbeszéd társelnöke is, azt írta, egy-két napon belül átveszik az íveket, és még az idén összegyűjtenek 200 ezer aláírást, hogy "véleményt mondhassunk a jövőnkről".

Úgy fogalmazott: a népszavazás intézménye nem arra való, hogy Orbán Viktor miniszterelnök "kamukérdésekkel uszítsa egymásnak az embereket, a nép szava nem az ő szava".

Karácsony Gergely kiemelte: nem fogják engedni, hogy a kormány kínai elitegyetemet építsen a megfizethető lakhatást biztosító Diákváros helyére, ehhez pedig népszavazásra van szükség, hogy végre tisztán lásson a hatalom, az embereknek nem kínai érdekeket kiszolgáló, adófizetőket eladósító beruházásokra van szüksége, hanem megfizethető kollégiumra a gyerekeiknek.

Tavasszal véleményt mondhatnak az emberek az álláskeresési járadék időszakának meghosszabbításáról is - írta, hozzátéve: az álláskeresési járadék - Európában egyedülálló módon - jelenleg csupán három hónapig jár minden magyar embernek, ez a válságban, mikor emberek önhibájukon kívül váltak munkanélkülivé, egyszerűen elfogadhatatlan.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet