Jól sikerült a közbeszerzés Szentendrén: 35-szörös gázárra kaptak ajánlatot

A korábbi ár 17,5-szörösét nem fogadta el a képviselőtestület.

A szentendrei képviselő-testület még a nyáron elindította a gáz és az áram közbeszerzését.

„Egyetlen ajánlat érkezett, ebben az állami tulajdonú MVM a földgáz árát a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres – 103 helyett 1801 Ft/m³ – áron állapította meg Ezt az árat a szentendrei képviselők nem fogadták el és egyhangúlag úgy döntöttek, hogy új közbeszerzést írnak ki” – olvasható a város honlapján .

Ezek után az MVM arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Szentendre a határidő lejárta után automatikusan a basic tarifacsomagba kerül.

Szentendrei háztetők
Mészáros Zsolt

Most kiderült az is, hogy az októberi ár eszerint 2644 Ft/köbméter lenne, vagyis a szentendrei képviselők által irreálisan magasnak minősített ár közel duplája, a tavalyi 35-szöröse.

Az árképzés irrealitását jelzi, emlékeztet a Szentendre.hu, hogy a holland energiatőzsdén a földgáz ára 2022. augusztus 26-án volt történelmi csúcson: ekkor a tőzsdei 1310,24 Ft/m³ volt. A tegnapi, vagyis szeptember 26-i zárási ár: 663,79 Ft/m³.

Fülöp Zsolt polgármester most arra figyelmezteti a „kiszolgáltatott helyzetbe sodort önkormányzatokat” hogy ne mulasszák el az MVM-hez időben eljuttatni a nyilatkozatot, hogy nem kérik a basic tarifacsomagot, mert különben abszurd mértékű díjat kell fizetniük.

Arról egyelőre nincs hír, hogy hogyan jut gázhoz Szentendre.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Valódi tájékoztatásra vágysz? Vagy elég a propaganda? Dönthetsz! Támogasd a Nyugat.hu-t