Eddig: 1 716 363 / 3 000 000 Ft, 82 támogató. Még6nap.
Légy része az igazságnak!

Jól sikerült a közbeszerzés Szentendrén: 35-szörös gázárra kaptak ajánlatot

A korábbi ár 17,5-szörösét nem fogadta el a képviselőtestület.

A szentendrei képviselő-testület még a nyáron elindította a gáz és az áram közbeszerzését.

„Egyetlen ajánlat érkezett, ebben az állami tulajdonú MVM a földgáz árát a tavalyi gázárhoz képest 17,5-szeres – 103 helyett 1801 Ft/m³ – áron állapította meg Ezt az árat a szentendrei képviselők nem fogadták el és egyhangúlag úgy döntöttek, hogy új közbeszerzést írnak ki” – olvasható a város honlapján .

Ezek után az MVM arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy Szentendre a határidő lejárta után automatikusan a basic tarifacsomagba kerül.

Szentendrei háztetők
Mészáros Zsolt

Most kiderült az is, hogy az októberi ár eszerint 2644 Ft/köbméter lenne, vagyis a szentendrei képviselők által irreálisan magasnak minősített ár közel duplája, a tavalyi 35-szöröse.

Az árképzés irrealitását jelzi, emlékeztet a Szentendre.hu, hogy a holland energiatőzsdén a földgáz ára 2022. augusztus 26-án volt történelmi csúcson: ekkor a tőzsdei 1310,24 Ft/m³ volt. A tegnapi, vagyis szeptember 26-i zárási ár: 663,79 Ft/m³.

Fülöp Zsolt polgármester most arra figyelmezteti a „kiszolgáltatott helyzetbe sodort önkormányzatokat” hogy ne mulasszák el az MVM-hez időben eljuttatni a nyilatkozatot, hogy nem kérik a basic tarifacsomagot, mert különben abszurd mértékű díjat kell fizetniük.

Arról egyelőre nincs hír, hogy hogyan jut gázhoz Szentendre.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság