Jordán pályázatát támogatta a szakmai bizottság

A szombathelyi Weöres Sándor Színház jelenlegi igazgatójának újbóli kinevezésére tett javaslatot a fővárosi szakemberekből, valamint helyi politikusokból álló grémium.

Az elmúlt hetekben már többször is írtunk arról, hogy április végén lejárt a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. A direktori posztra hárman jelentkeztek Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak 2012. April 23. 16:30 : a színház alapítója, a Kossuth- és Jászai-díjas színész-rendező, Jordán Tamás, továbbá Dömötör Tamás film- és színházi rendező, aki szintén a szombathelyi színházalapítók között volt, valamint Koltay Gábor filmrendező.

Titkos szavazáson támogatták Jordánt

Akkor fel is tettük a kérdést: olvasóink kit látnának legszívesebben a vasi megyeszékhely első állandó kőszínházának élén. Önök pedig nem voltak restek, jelentős mennyiségű szavazatot adtak le, melyekből kiderült, hogy a nyugat.hu olvasói egyértelműen Jordán Tamást támogatnák Jordán Tamás nyert - Olvasóink szavaztak 2012. May 09. 14:45 . Később aztán újabb játékra buzdítottuk a nagyérdeműt, ezúttal arra kapacitáltuk olvasóinkat, találják ki, hogy a közkinccsé tett évadtervek Évadtervek - a színházi pályázatokban 2012. May 03. 18:51 a három közül melyik pályázó nevéhez köthetők.

A direktor a Weöres Sándor Színház előtt. Már csak a közgyűlés áldása hiányzik
Mészáros Zsolt

A játék után ma már a felelősségteljes döntésé volt a főszerep: a törvény által előírtaknak megfelelően az erre a célra összeülő szakmai bizottság ugyanis véleményezte a pályázatokat. A testület tagjai között ott volt a Színházművészeti Bizottság részéről Mácsai Pál, Seregi Zoltán, valamint Szűcs Gábor, az Emberi Erőforrások Minisztériumától (a korábbi Nefmi-től) Szakmáry Dalma, a Színházi Dolgozók Szakszervezetének delegáltjaként Konrád Antal, a fenntartó, tehát a vasi megyeszékhely közgyűlésének képviseletében pedig Lazáry Viktor kulturális ügyekért felelős alpolgármester és Czeglédy Csaba, az MSZP-SZTKE frakcióvezetője.

Eredetileg a grémium tagja volt még a szintén a Színházművészeti Bizottság által delegált Nemcsákné Darvasi Ilona is, aki azonban nem tudott jelen lenni a testület ülésén. A szavazást megelőzően a bizottság tagjai részletesen ismertették saját álláspontjukat, majd az ezt követő titkos voksoláson egyértelműen a jelenlegi igazgatót, Jordán Tamást támogatták.

A direktor megválasztásának folyamatában mindenképpen fontos mérföldkőnek tekinthető szakmai bizottsági döntés után az elkövetkező napokban még a szombathelyi közgyűlés kulturális és sportbizottsága, valamint a pénzügyi, gazdasági és jogi bizottsága is véleményt formál majd. A végső szót pedig a május 31-ei közgyűlés mondja ki.

A városháza közleménye

Véleményezte a szakmai bizottság az igazgatói pályázatokat

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése februárban pályázatot írt ki a Weöres Sándor Színház Nonprofit kft. ügyvezető igazgatói posztjára. A beérkezett pályázatokat a szakmai bizottság véleménye alapján a fenntartó, vagyis a közgyűlés bírálja el.

A szakmai bizottság a mai napon Szombathelyen tartotta ülését. A bizottság tagjai között volt a színházművészeti bizottság négy, az illetékes minisztérium egy, a reprezentatív szakszervezet egy, továbbá a munkáltatói jogkör gyakorlójának két képviselője.

A szakmai bizottság a pályázatokat értékelte, és a jelenlévő bizottsági tagok többségének támogató szavazatával Jordán Tamás pályázatát minősítette támogatottnak.

A közgyűlés által elfogadott pályázati kiírás szerint az önkormányzat Kulturális és Sport Bizottsága valamint Pénzügyi, Gazdasági és Jogi Bizottsága tesz javaslatot az ügyvezető személyére. (A bizottságok a pályázati feltételeknek megfelelő és hiánytalan pályázatot benyújtó pályázókat személyes meghallgatásra hívják.)

A pályázókat a soron következő Kulturális és Sportbizottság, valamint a Pénzügyi, Jogi és Gazdasági bizottság ülésén hallgatják meg.

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a pályázatokat várhatóan a májusi közgyűlésen bírálja el.

Szombathely, 2012. május 21.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Dömötör, Jordán vagy Koltay? - Ők pályáznak

Lejárt a szombathelyi színház igazgatói posztjára kiírt pályázat benyújtási határideje. Hárman pályáznak. Ön kire bízná a WSSZ-t? Szavazzon!

Jordán Tamás nyert - Olvasóink szavaztak

Nincs kétség, olvasóink többsége kiáll Jordán Tamás személye mellett. Sokan látnák Dömötör Tamást is a WSSZ élén. Koltayra kevesen szavaztak.

Évadtervek - a színházi pályázatokban

Ezennel kiszivárogtatjuk - sőt csorgatjuk - a szombathelyi színház igazgatói pályázatainak évadterveit. Tippeljenek: melyik műsortervet ki állíthatta össze?

Kiszivárogtatjuk Koltay Gábor pályázatát - Itt olvashatják

"2001-ben kaptam felkérést dr. Prugberger Emil úrtól, hogy a szombathelyi színházalapítással kapcsolatos anyagokat áttanulmányozzam..." - olvashatjuk Koltay pályázatában.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra