Jövőre egy összegben kéri öntől a gépjárműadót a kormány

Eddig két egyenlő részletben fizethetett, ezután nem fog.

Akinek autója van és fizeti a költségeit, jól tudja, hogy a gépjárműadót, korábbi nevén súlyadót jelenleg két egyenlő részletben, március 15-ig és szeptember 15-ig kell befizetni.

A jövő évtől azonban változás lép életbe.

A magyar kormány kedden benyújtotta az adótörvényeket, amelyeket még a nyári szünet előtt elfogadhat az Országgyűlés. A Pénzügyminisztérium közölte, hogy többek között a gépjárműadó szabályai is megváltoznak, vagyis ezután egyszerre, egy összegben kell befizetni a gépjárműadót, április 15-ig – írja a Totalcar.

Aki nem tudja vagy nem szeretné egyszerre befizetni az adót, az kérhet öt hónapos részletfizetést a NAV-tól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hírek