Ármin kaparós sorsjegyeket gyűjt – És Ön?

Fodor Ármin nálunk ír újságot, de ami ennél is érdekesebb, közel 300 darabos nyeretlen szelvénykollekciója van.

Fodor Ármin 21 éves, az ELTE Savaria Egyetemi Központ magyar-történelem szakos hallgatója, hírportálunk munkatársa. Eddig ebben legfeljebb annyi a meglepő, hogy egy fiatal, egyáltalán független újságíró akar lenni. Reméljük, ez nincs összefüggésben azzal a számunkra is megdöbbentő hobbijával, hogy vesztes sorsjegyeket gyűjt.

Fodor Ármin sorsjegyei
Fodor Ármin sorsjegyei
Mészáros D. Zsolt

Úgy gondoltuk, az érdekes gyűjteményeket beharangozó sorozatunkat vele kezdjük, és megpróbáljuk kideríteni, miért is gyűjt valaki tárgyakat. És miért gyűjt pont vesztes sorsjegyeket? De hiába kérdeztük, a pontos okot nem tudtuk meg - de hát a szenvedély már csak ilyen: többnyire megmagyarázhatatlan. Néhány dolgot azért sikerült megtudnunk.

 • Közel 300 darabos gyűjteménye 2005 óta gyarapodik. A nyertes szelvényeket értelemszerűen nem tarthatja meg, hiszen ha azokat beváltották, a protokoll szerint megsemmisítésre, széttépésre kerülnek.
 • Épp ezért a saját maga, családtagjai, rokonai, barátai által vásárolt kollekció csupán egyetlen darab nyertes szelvényt tartalmaz. Ez egy 2001-es Golyóderbi típusú, a minimum 200 forintos nyereményösszeggel. Ehhez televíziós szerencsejáték is társult korábban, a hatos lottó sorsolási műsorában.
 • Fodor Ármin sorsjegyei
  Az egyetlen nyertes szelvénye
  Mészáros D. Zsolt

 • Szülei szerint gyerekkorában megragadták a Szerencsejáték Zrt. színes plakátjai, reklámfilmjei és műsorai , a lottósorsolások.
  "Így kezdtünk el bejárni a lottózóba, mert akkoriban viszonylag sokat lottóztunk, aztán valahogy elkezdtem gyűjtögetni a plakátokat, meg a sorsjegyeket. Aztán megszokássá vált. Lehet, hogy később talán eladom erre specializálódott gyűjtőnek" - meséli.
 • Gyűjtése azért nem mindennapi, mivel az átlag sorsjegyező megveszi a szelvényt, lekaparja, aztán ha nem nyert, kidobja azt. Ármin inkább félreteszi, s időnként előveszi, néha összegzi is, pontosan mennyi van belőle.
 • Fodor Ármin sorsjegyei
  Fodor Ármin sorsjegyei
  Mészáros D. Zsolt

 • A gyűjteményben nagyjából 300 ezer forint értékben vannak sorsjegyek. "Ezek egy részét nem én veszem, vannak, amiket úgy kapok, és azokat - ha nem nyernek - beleteszem. Ha kedvem tartja, előfordul, hogy veszek egy-két darabot én is."
 • Legnagyobb nyereménye 50 ezer forint volt, a Varázsfőzet nevűvel.
 • Az 500 forintos Super Blackjackből van neki a legtöbb: 26 darab. Legnagyobb szívfájdalmai, hogy a kedvenc darabjából, a Luxor típusúból (merthogy korábban nemcsak lottó, hanem sorsjegy is volt belőle) nincs egyetlen darab sem a paklijában.
 • A legdrágább szelvényei 3 ezer forintosak.
 • Fodor Ármin sorsjegyei
  Fodor Ármin sorsjegyei
  Mészáros D. Zsolt

  Végül mindehhez még annyit tudunk hozzátenni, hogy nem is gondolná az ember, de mára szinte iparág épült arra, hogy a legnépszerűbb videómegosztón különféle influenszerek több tízezer néző előtt, élőben kaparják le a sorsjegyeiket.

  Kedves Olvasó! Ha tud a környezetéből olyan embert ajánlani, akinek különös gyűjtőszenvedélye van, kérjük, értesítse szerkesztőségünket!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Könnyű