Olvasóink többségét idegesíti, hogy heteken át mindenhol karácsonyi zene szól

Nézze meg, ehhez képest hányan vannak, akik szeretik hallgatni a karácsonyi dalokat.
 • Olvasóink 57 százaléka szerint idegesítő, hogy már hetekkel az ünnep előtt karácsonyi zene szól mindenütt.
 • 31 százalékukat viszont nem zavarja, mert szereti hallgatni.
 • 13 százalékukat pedig hidegen hagyja, azaz nem foglalkozik vele.
 • A múlt héten írtunk arról, Kicsinálja az agyat, ha mindenhonnan karácsonyi zenét hallunk 2022. December 15. 09:57 hogy mentális zavarokat okozhat a karácsonyi zene, ha heteken át mindenhonnan azt halljuk. Megkérdeztük hát olvasóinkat, rájuk milyen hatással van a sok karácsonyi dal.

  Egy friss kutatás szerint nem véletlen, hogy sokakat idegesít az állandó karácsonyi zene. A pszichológiai hatás lényege, hogy telítődik vele az agy, és ennek a negatív hatása érvényesül: a zene nemcsak unalmassá válik, de idegesítő lesz és csak stresszeli a hallgatót.

  Ez pedig nem könnyíti meg az ünnepeket megelőző hajtós időszak túlélését, sőt, inkább csak fokozza a belső feszültséget, a frusztráltságot.

  És a végére egy kis karácsonyi zene:

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Könnyű