Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Felszállt a fehér füst, Károlyi Ákos lett Szombathely új jegyzője

Puskás Tivadar polgármester voksa a jelenlegi aljegyzőre esett, így eztán ő lesz a szombathelyi polgármesteri hivatal vezetője.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megadott határidőig négyen Károlyi Ákos lesz az új aljegyző Szombathelyen 2013. February 25. 18:28 jelentkeztek Szombathely jegyzői posztjára. A jelöltek közül hárman nem szombathelyiek, ez korábban kifogásként merült fel. A Jogi Bizottság közülük három jelöltet tartott alkalmasnak a munkakör betöltésére. Végül ma választott Puskás Tivadar polgármester, voksa a jelenlegi aljegyzőre, dr. Károlyi Ákosra esett, így eztán ő lesz a szombathelyi polgármesteri hivatal vezetője.

Károlyi Ákos
Mészáros Zsolt

Miért kellett távoznia a korábbi jegyzőnek?

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Ahogy annak idején megírtuk, a korábbi jegyző, Lemondott a híváslistás botrányba keveredett szombathelyi jegyző 2014. November 26. 15:41 Gaál Róbert a városházi dolgozók híváslistáival machinált, ezért keveredett olyan botrányba, aminek a lemondás volt az egyenes következménye. Gaál Róbertet egyébként 2010-ben, a Fidesz választási győzelme után nevezték ki jegyzőnek Új jegyzője van Szombathelynek - Közgyűlési blog (Frissítve) 2011. September 29. 09:28 . Az ellenzék tiltakozott kinevezése ellen, mert túl fiatalnak és túl tapasztalatlannak tartották. Most valószínűleg ugyanazok mozdították el, akik bő három éve kinevezték.

Károlyi Ákos
Mészáros Zsolt

Kinevezték Szombathely új jegyzőjét - a város közleménye

Szombathely Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala jegyzői állásának betöltésére dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere mint a kinevezési és munkáltatói jogkör gyakorlója 2015. február 26-án, majd annak eredménytelensége miatt 2015. május 6-án írt ki pályázatot. A pályázat elbírálási határideje 2015. június 23. napja volt. A pályázókat a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága meghallgatta, és három pályázót talált alkalmasnak a jegyzői álláshely betöltésére. A pályázók közül dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere dr. Károlyi Ákost nevezte ki Szombathely Megyei Jogú Város jegyzőjének. A jegyzői kinevezés 2015. július 1-jétől határozatlan időtartamra szól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Károlyi Ákos lesz az új aljegyző Szombathelyen

Az új szabályok szerint a kinevezéshez elég a polgármester döntése, nem kell rábólintania közgyűlésnek.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés