A kaszinók valamiért kimaradtak az extraprofit különadóból

A szakértő szerint a cégek beépítik az áraiba az új adókat.

Furcsa, hogy a kaszinókat nem sújtja a különadó, pedig ha valahol, hát ott extra profit keletkezik - ezt mondta az ATV Híradónak egy adószakértő.

Ahogy arról lapunk is beszámolt Itt vannak az új magyar „exraprofit különadók” részletei – de más is változik May 26. 15:03 , a bankoktól 300, a biztosítói szektortól 50 milliárd forintot vonna el a kormány. A Magyar Biztosítók Szövetsége értékelni fogja az elhangzottakat.

„Természetesen még nagyon friss a bejelentés, egyelőre csak az összeg nagyságát lehet tudni, az viszont nem ismert, hogy mi a vetítési alap, úgyhogy a biztosítók várják a további híreket, információkat, ez alapján tudnak majd bővebb tájékoztatást adni az elképzeléseikről” – mondta híradónknak Lambert Gábor.

„Nem lehet tudni, hogy milyen alapon válogatták össze ezeket a szektorokat, hiszen például ami nagyon szemet szúró, hogy a kaszinók kimaradtak. Hát, ha valahol lehet extraprofittal számolni, akkor a kaszinó cégeket én nem hagytam volna ki”

– mutatott rá a szakértő.

Vadász Iván emlékeztetett rá:

a különadókat valójában az állampolgárok fizetik, mert a cégek beépítik áraikba az elvonásaikat.

A Századvég már fel is mérte a lakosság véleményét az intézkedésről. Eszerint a magyarok 79 százaléka támogatja, hogy a kormányzat különadót vessen ki azokra a vállalatokra, amelyek úgymond extraprofitra tettek szert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság