Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még12nap.
Légy része az igazságnak!

KATA-sztrófa, avagy „beleköpök a kajádba, köcsög!”

Egy frusztrált ember érzelmi kitörése egy érzelmileg frusztrált országban.

Budapesten járunk, ahol azok a csúnya, migránsbarát, színeshajú libsik megint nem bírnak megülni a seggükön és nem látják, hogy a szomszédban háború van. Vakon ordibálnak a dicsőséges Parlament frissen sepert aszfaltján (mert hát rend a lelke mindennek), és követelik, hogy továbbra is az állam csecsén élve ne kelljen adót fizessenek.

Hírek, vélemények, tudás.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Mert hát mi másért tüntetnének? A burkolt munkaviszonyból fizetik biztosan a prostit, meg a Nyugatinál vett kétes eredetű kábítószert. Meg hát kinek van ideje tüntetni délelőtt, a nagy melegben? Biztos a Gyurcsány-bérenceknek. Biztosan valahol a metró bejáratnál osztogatják az ötezreseket a jó népnek, hogy menjenek tüntetni.

Hogy miért? Az „tökmindegy, csak menj és tüntess!” . Meg hát miért kell a hidakat blokád alá venni? Mit tehet a szerencsétlen BMW terepjárós, kigyúrt kopasz „vállalkozó” , aki épp a Parlament felé kanyarodna be, hogy „roki” parkolóhelyet találjon és megcsodálja nemzeti büszkeségünket, a Parlamentet.

A korlátozott kreativitásom ennyit tudott kidobni magából, és a kormányközeli média a szakma „krémjét” maga mellé állítva, ennél csak jobb marketing fogásokat várhatok a kedves kormány média gépezetétől.

A valóság az, hogy míg az emberek a Parlament előtt tüntettek, fent a várban a „kiskirály” markában röhögött a tömegen miközben azt mondogatta hithű elvtársaknak, kormánytársaknak, hogy „a következő választásig úgy is elfelejtik, ne aggódjatok!” . Mert igen, pár hónappal a választások után már nem jár adókedvezmény 40 éves korig, családi támogatás 2. medence megépítésére, vagy „örök élet, végtelen töltény” .

Nem. Megszorítások jönnek. Hoppá, nem-nem, azt nem használjuk, helyette van „spórolás, korrigálás, kiigazítás” . Bármi lehet, csak ne hívjuk megszorításnak, mert azt a nemzeti érzelmű ősmagyar nem szereti (és akkor ne sétáljunk el amellett, hogy a Gyurcsány idején a megszorítások helyett csak reformokat kommunikált a kormány…ismerős forgatókönyv).

Korrigálunk és kiigazítunk. Figyelmünket egyik kezével nyálas fröcsögések közepette mutogat a baloldalra, miközben a jobb kezével ügyesen zsebre vágja a jövőnket. Szerencsétlen baloldal még WC-re sem mehet el anélkül, hogy ne emlékeztessék őket a 16 évvel ezelőtti húgyszagú Blahára a 2006-os tüntetések során.

Mintha beülnék egy megbeszélésre a munkahelyemen és a főnököm azt mondaná, hogy „Nana, hogy mersz csak úgy az asztalhoz ülni? Nem emlékszel, hogy 1-es dolgozatot írtál kémiából a szerves anyagokból?” , miközben az éves fizetésemelésemet megfelezi az amúgy is „kellemes” kétszámjegyű inflációban.

Tehát a legújabb korrekció a KATA-sok szopatása, vagyis „megmentése” . Mert az a csúnya, gonosz munkáltató fegyvert tartott a szerencsétlen, védtelen és kitett munkavállaló fejéhez és kényszerítette, hogy főállású dolgozó helyett legyen KATA-s „beszállító” .

Kiskirályunk trottyos nadrágban, mint udvari bohóc láncingben, pajzzsal és karddal kezében védelmére kelt az életképtelen pornépnek. „You shall not pass” , kiáltotta bátran a vállalatok Balrogjának kiskirályunk. És ahogy a Gyűrűk Urában is, megvédte a népet bármi áron is. Sajnos a hangsúly a „bármi áron is” van.

A köznép már el is nevezte: „KATA-sztrófa” -nak. Helyén van. Maradhat. Mert az. Volt egy rendszer, egy élhető, jó kompromisszumokkal kialakított rendszer, ami rávett embereket, hogy a fekete vagy szürke gazdaságból átterelődjenek a fehér gazdaságba, és valljuk be, ezt Magyarországon nem könnyű elérni.

Természetesen ott vannak azok a jóképességű, „élelmes” , kiskapukat sorra kitapogató, éhenkórász személyek, csoportok, akik ennek a rendszernek a rákfenéi lettek. Köszönjük szépen a hitközség nevében!

Közben pont figyelmen kívül hagyják azokat az őszinte, lelkiismeretes embereket, akik szabálykövetően járnak el, akik azért választották ezt, hogy esténként nyugodtan aludjanak és ne kelljen azért aggódniuk, hogy a NAV vagy esetleg a TEK „beköszönjön” az ajtón (vagy könnygázgránáttal az ablakon).

Akik fáradtságot nem kímélve, szabadidejüket feláldozva azon pörögnek, hogy valahogy az egyről a kettőre jussanak, hogy a megszerzett tudásokat, képességüket kamatoztassák és egy pici, apró szeletet ők is kaphassanak abból a bizonyos tortából.

Belegondolt a kedves jogalkotó, hogy a legtöbb ember, aki mondjuk főállása mellett választotta a KATA-t, azt nem feltétlenül azért tette, mert nincs jobb dolga? Szerinte hobbiból dolgozik az ember két munkahelyen? Szerinte nincs családja, magánélete, hobbija, amire inkább szentelné idejét? Szerinte unatkozunk?

Természetesen ott van a főállású KATA-s adózó is. Itt már a hozzá nem értő egyének esetén joggal felmerül a gyanú, hogy biztos trükközés megy meg okoskodás. Segítek, még ha így is lenne, előtte nem pont ugyanezt csinálta teljesen feketén? Jó lenne már meglátni, hogy vannak bizonyos emberek, akik soha nem fognak beállni a sorba, és mindig a kis kapukat fogják keresni és úgy kerülik az adózást, mint politikus az őszinte szót. És ezen semmilyen adózási forma nem segít, csak a börtön.

Nem lesz ételfutár, nem lesz gázszerelő (abból elég egy is), nem lesznek új vállalkozások, nem lesznek startupok, amik célja eredetileg az lenne, hogy új megoldásokat hozzanak és esetlegesen kinőjék magukat a nemzetközi piacra és értéket teremtsenek, ezzel is segítve a hazai gazdaságot. Nem lesznek sminkesek, nem lesznek takarítónők. Nem lesz honlapfejlesztő, nem lesz grafikus, nem lesz fotós.

Nem lesz semmi. Pontosítok: lesz, csak mocskosul drágán. Mert jobb esetben újra alkalmazzák fél munkaidőben a nyugdíjas Editkét takarításra, és a munkáltató sem hülye, a megrendelő torkán fogja lenyomni a költségeket. A szellemi munkavégzés óradíjáról nem is beszélve. Biztos segít majd az infláción ez is.

De nem gond, mindig van hibás, bűnbak. Migránsok, Soros, Gyurcsány, Brüsszel, Covid, háború. Olyan, mint egy harmadkategóriás finn horrorsorozat. Borzasztó nézni és piszkosul nem várod a következő részt.

„Előre megyünk, nem hátra…” - Aztán folytassa mindenki úgy, ahogy szeretné…

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra